Papa Francisc: „Încă nu mă simt mai bine”. Înaltul Pontif părea că are stări de amețeală în cea mai recentă apariție publică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a dat semne de slăbiciune și dificultăți în vorbire în timpul unui eveniment public desfășurat miercuri, cu o zi înainte de a anula participarea la summitul climatic COP28 din Dubai, din cauza problemelor de sănătate, scrie Reuters.

În cadrul audienței sale săptămânale, desfășurată în sala Paul al IV-lea din Vatican, pontiful a fost răgușit și și-a limitat discursul. "Dragi frați și surori, bună dimineața și bine ați venit", a spus Papa, exprimându-și regretul că nu poate transmite personal textul principal al discursului, menționând că se simte încă rău din cauza gripei și că vocea sa nu este plăcută.

El a spus că un consilier îi va citi textul în locul lui, „din moment ce încă nu mă simt bine cu această gripă și vocea (mea) nu este drăguță”.

Miercuri, Vaticanul a anunțat că Francisc nu va mai pleca în călătoria sa planificată în Dubai, care urma să înceapă vineri, la recomandarea medicilor.

"Deși starea clinică generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătățit în ceea ce privește gripa și inflamația căilor respiratorii, medicii i-au cerut Papei să renunțe la călătorie", se arată într-o declarație oficială.

Papa Francisc, care întâmpină dificultăți în deplasare din cauza unei probleme la genunchi și uneori folosește un scaun cu rotile, a sosit la audiența de miercuri mergând, sprijinit de un baston.

El a fost întâmpinat în sala de audiență plină de aplauze și scandări de "Viva il papa" ("Trăiască Papa").

Papa Francisc e în perfuzii

Conform comunicatului emis de Vatican luni, starea de sănătate a Papei Francisc, afectat de o inflamație pulmonară, este descrisă ca "bună și stabilă". Acesta primește tratament cu antibiotice administrat prin perfuzii și va restricționa activitățile sale în zilele următoare pentru a-și conserva energia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, un examen CT efectuat sâmbătă la un spital din Roma a exclus diagnosticul de pneumonie, dar a identificat o inflamație la plămâni, provocând dificultăți respiratorii.

"Bunăstarea Papei este stabilă, fără febră, iar starea sa respiratorie s-a îmbunătățit semnificativ", a declarat Bruni.

"În vederea facilitării recuperării Papei, unele angajamente importante programate pentru aceste zile au fost amânate, permițându-i să-și concentreze timpul și energia pe procesul de vindecare".

Bruni a subliniat că Francisc va continua să se ocupe de sarcini "mai ușoare" și de cele instituționale, în funcție de evoluția stării sale de sănătate.

Parte din plămânul Papei a fost îndepărtată în tinerețe, în timp ce se afla în Argentina.

Francisc era programat să călătorească la Dubai vineri pentru a participa la conferința ONU privind schimbările climatice. Cu toate acestea, în declarația Vaticanului nu s-a făcut nicio mențiune despre această călătorie, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel