Papa Francisc începe cel mai lung turneu internațional al pontificatului său, cu prima oprire în Indonezia

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Papa Francisc a aterizat marți seară în Jakarta, marcând începutul celui mai lung turneu internațional din timpul pontificatului său, scrie Reuters.

În vârstă de 87 de ani, liderul spiritual al Bisericii Catolice a ajuns în capitala Indoneziei după un zbor de peste 13 ore din Roma, operat de compania italiană ITA Airways.

Aceasta este prima etapă a unui turneu de 12 zile în care Suveranul Pontif va vizita patru țări din Asia de Sud-Est și Oceania: Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore.

Vizita papei se concentrează pe promovarea coexistenței pașnice între diversele religii ale lumii, un subiect deosebit de relevant în aceste regiuni unde creștinismul este minoritar. Dintre cele patru țări, doar în Timorul de Est majoritatea populației este catolică.

Indonezia, prima destinație a turneului, este cea mai mare țară cu populație musulmană din lume, având peste 240 de milioane de locuitori. Vizita papei în această țară reprezintă un moment semnificativ în dialogul interreligios, un subiect pe care Papa Francisc l-a susținut în mod constant pe parcursul pontificatului său de 11 ani.

Turneul va acoperi peste 30.000 de kilometri, iar Suveranul Pontif, care utilizează frecvent un scaun cu rotile din cauza problemelor de sănătate, va avea parte de pauze mai lungi între vizitele sale. Ultima sa călătorie internațională a avut loc acum un an, când a vizitat Mongolia.

Programul său încărcat va continua la sfârșitul acestei luni, când este programată o vizită în Luxemburg și Belgia. Întoarcerea sa la Roma este așteptată pe 13 septembrie. Acest turneu reflectă angajamentul continuu al Papei Francisc față de promovarea păcii și a dialogului între religii, în ciuda vârstei și provocărilor de sănătate.

Au trecut 5 ani de la vizita în România a Papei Francisc

Vizita Papei Francisc în România, desfășurată între 31 mai și 2 iunie 2019, a fost un moment de mare importanță atât pentru Biserica Catolică, cât și pentru întreaga țară. Aceasta a fost prima vizită papală în România după cea a Papei Ioan Paul al II-lea în 1999 și a fost întâmpinată cu entuziasm de credincioși și de autorități.

Vizita a avut loc sub motto-ul "Să mergem împreună", reflectând dorința Papei Francisc de a promova unitatea, dialogul interconfesional și reconcilierea în România, o țară cu o istorie complexă și o diversitate religioasă semnificativă. Papa a fost invitat de autoritățile române și de Biserica Catolică din România.

Vizita Papei Francisc în România a fost un eveniment de mare însemnătate, subliniind importanța dialogului interconfesional și a unității în diversitate. Papa a promovat mesajul de pace, reconciliere și solidaritate, încurajând românii să depășească barierele istorice și culturale.

În plus, prin beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri, Papa Francisc a adus un omagiu celor care au suferit pentru credință în timpul dictaturii comuniste, subliniind importanța libertății religioase și a drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel