Papa Francisc începe vizita în Africa, cu schimbările climatice pe agendă

Papa Francisc începe miercuri o vizită de o săptămână pe continentul african, îndreptându-se către Mozambic, Madagascar şi Mauritius - trei dintre ţările cele mai ameninţate de schimbările climatice, relatează dpa.

Protejarea mediului şi pericolele schimbărilor climatice se află în centrul agendei Papei Francisc care a publicat o enciclică pe această temă în 2015.

Suveranul pontif îşi va începe călătoria în Maputo, capitala Mozambicului, miercuri seara. Fosta colonie portugheză a fost lovită anul acesta de cicloanele Idai şi Kenneth. 

Aproximativ 28% din populaţia ţării, cu aproape 30 de milioane de locuitori, este catolică.

Următoarea oprire va fi Madagascar care, la fel ca Mozambic, este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Potrivit Băncii Mondiale, a patra insulă ca mărime din lume este lovită în medie de trei cicloane pe an. 

Insula Mauritius, situată la est de Madagascar, în Oceanul Indian, este de asemenea afectată de cicloane şi de creşterea nivelului mării. 

Această mică republică predominant hindusă (52%), dar care are şi importante minorităţi creştine (30% - în principal catolice) şi musulmane (18%), doreşte, prin vizita papei Francisc, să celebreze diversitatea sa culturală şi religioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel