Papa Francisc, într-o formă „mai bună” decât înainte de operație, susține chirurgul său

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

„Papa este bine. Este mai bine decât înainte”, a spus Sergio Alfieri, chirurgul care l-a operat pe pontif săptămâna trecută.

 

Papa Francisc a fost externat vineri de la spitalul Gemelli din Roma, unde se recupera după o intervenție chirurgicală abdominală.

Pontiful a părăsit spitalul într-un scaun cu rotile și a vorbit cu enoriașii și cu personalul medical care s-au adunat în fața intrării pentru a-și lua rămas bun.

Oamenii s-au aliniat, de asemenea, pe pasarela din afara unității, în încercarea de a-l vedea pe pontif, care a zâmbit și le-a făcut cu mâna celor care așteptau.

El a fost înconjurat de pază la plecare și a fost ajutat să urce în mașina care în aștepta. Francisc a fost fotografiat rugându-se la Bazilica Santa Maria Maggiore din capitala Italiei la scurt timp după externare.

Înainte de a se întoarce la Vatican, papa s-a oprit și pentru o scurtă vizită la o mănăstire de la Institutul Maria Santissima Bambina, înainte de a saluta și mulțumi agenților de securitate în fața unei intrări în oraș, a declarat biroul de presă al Vaticanului.

Papa Francisc a fost operat de urgență, sub anestezie generală, timp de trei ore, pentru absorbirea unor "aderenţe" dureroase de pe peretele abdominal, consecinţe ale operaţiei sale la colon din iulie 2021.

Suveranul pontif va trebui să petreacă mai multe zile la cel de-al zecelea etaj al unei clinici medicale supranumite "spitalul papilor", în aceeaşi rezervă care a fost utilizată de mai multe ori şi de Ioan Paul al II-lea. Audienţele suveranului pontif au fost anulate până pe 18 iunie.

Laparotomia este o procedură care constă în deschiderea peretelui abdominal.

"Operaţia, organizată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii incizionale ce provoacă sindrom sub-ocluziv recidivant, dureros şi agravant", a mai spus Matteo Bruni.

În iulie 2021, papa Francisc a fost internat timp de zece zile la acelaşi spital pentru o colectomie (intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei porţiuni din colon), programată pentru diagnosticul de stenoză diverticulară simptomatică a colonului. El a afirmat că a rămas cu "sechele" în urma anesteziei.

La sfârşitul lunii martie, Papa a primit din nou tratament antibiotic timp de trei zile la aceeaşi unitate spitalicească pentru o infecţie respiratorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel