Papa Francisc, pentru prima dată la Summitul G7: „Vom vorbi despre inteligența artificială”

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Pentru prima dată în istoria Summit-ului G7, Papa Francisc va participa la întâlnirile oficiale, unde va avea discuții cu mai mulți șefi de stat și va lua parte la o dezbatere despre inteligența artificială. 

Evenimentul, organizat sub președinția Giorgiei Meloni, se desfășoară în sudul Italiei, la stațiunea de cinci stele Borgo Egnazia, situată lângă Fasano, anunță ANSA.

Suveranul Pontif urmează să ia cuvântul vineri, în a doua zi a reuniunii. „Vom vorbi despre inteligența artificială și, de asemenea, despre pace. Voi avea întâlniri bilaterale, există solicitări din partea a șapte șefi de stat. Îi voi întâlni pe toți”, a declarat Papa Francisc.

Pe agenda discuțiilor se vor afla subiecte de maximă importanță, precum situația din Ucraina, planul de dezvoltare pentru Africa, relațiile cu Rusia și legăturile diplomatice cu Beijingul.

Președintele american Joe Biden revine în Europa după recenta sa vizită în Franța, cu ocazia Zilei Z, și se va întâlni față în față cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a finaliza detaliile pactului de securitate americano-ucrainean.

Deși o întâlnire directă între Papa Francisc și președintele ucrainean era așteptată joi, înainte de dineul de bun venit oferit la Brindisi de președintele italian Sergio Mattarella, aceasta nu este programată pentru moment.

La Brindisi vor sosi și alți lideri mondiali, printre care Recep Tayyip Erdogan din Turcia, Luiz Inácio Lula da Silva din Brazilia, Javier Milei din Argentina și premierul indian Narendra Modi. De asemenea, vor fi prezenți șefii a cinci organizații internaționale, inclusiv secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și directorul FMI, Kristalina Georgieva.

Borgo Egnazia, locația de lux care găzduiește acest summit, capătă din ce în ce mai multă importanță ca punct de întâlnire politică și diplomatică la nivel mondial. Summit-ul G7 din acest an se anunță a fi un eveniment de referință, având în vedere participarea unor personalități de marcă și discutarea unor teme esențiale pentru viitorul global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel