Papa Francisc: Să avem un Crăciun mai umil pentru a trimite mai mult ucrainenilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Apelul de solidaritate a fost făcut de către Papa Francisc, miercuri, 14 decembrie.

Papa Francisc le-a cerut oamenilor să cheltuiască mai puțin pentru sărbătorile de Crăciun, folosind economiile făcute pentru a ajuta ucrainenii să treacă printr-o iarnă ce se anunță a fi una foarte grea, informează Kyiv Independent.

”Să avem un Crăciun mai umil, cu cadouri mai umile și să trimitem ceea ce economisim poporului ucrainean, care are nevoie”, a spus Papa Francisc. "Este frumos să sărbătorim Crăciunul. Dar să reducem puțin nivelul cheltuielilor de Crăciun", a spus Francisc în audiența generală săptămânală, la Vatican.

”Să nu uităm de Crăciun, dar să fim cu poporul Ucrainei în inimă și să oferim semne concrete de ajutor pentru ei”, a spus Papa la finalul audienței.

Papa Francisc a atras atenția asupra suferinței ”poporului ucrainean”, așa cum acesta a mai făcut și în trecut, în mod repetat, de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă asupra Ucrainei, în luna februarie. Ucraina suferă ”foarte mult, foarte mult”, a  mai spus Papa Francisc.

În plină iarnă, milioane de cetățeni ucraineni au rămas fără energie, căldură și apă, în timp ce Rusia continuă să atace infrastructura civilă. Ucrainenii "suferă atât de mult. Le este foame și frig. Mulți oameni mor pentru că nu există medici sau asistente", a mai spus Papa.

Marți, aliații occidentali ai Ucrainei au promis un alt ajutor în valoare de 1 miliard de euro pentru a ajuta țara să reziste în fața atacului Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel