Papa Francisc se simte mult mai bine: ”Am dificultăți când vorbesc prea mult”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Papa Francisc a anunțat că se simte mult mai bine după episodul inflamației pulmonare.

Papa Francisc, afectat recent de o inflamație pulmonară, a declarat miercuri că se simte mult mai bine, deși se confruntă în continuare cu dificultăți la vorbire, transmit agențiile Reuters și ANSA.

”Mă simt mult mai bine, dar am dificultăți când vorbesc prea mult”, a precizat suveranul pontif la începutul audienței sale săptămânale, rugându-l pe monseniorul Filippo Ciampanelli să citească textul principal în locul său.

Papa, care împlinește 87 de ani luna aceasta, a sosit în sala de audiențe de la Vatican ajutându-se de un baston.

Vorbind pentru scurt timp, cu o voce foarte joasă, la sfârșitul audienței, suveranul pontif a îndemnat la rugăciuni pentru locuitorii din Ucraina, Israel și teritoriile palestiniene ocupate, care suferă de pe urma efectelor războiului.

”Războiul este întotdeauna o înfrângere, nimeni nu are de câștigat, toată lumea pierde; doar producătorii de arme câștigă”, a declarat papa Francisc, conform Agerpres.

Amintim că Papa Francisc și-a anulat săptămâna trecută, la recomandarea medicilor, o călătorie planificată la summitul COP28 asupra climei, în desfășurare la Dubai, după ce a fost diagnosticat cu gripă și inflamație pulmonară.

Operație de urgență, în luna iunie

De asemenea, în luna iunie a acestui an, Papa Francisc a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, având suspiciunea unei obstrucții intestinale.

”Operaţia, organizată în ultimele zile de echipa medicală care îl asistă pe Sfântul Părinte, a devenit necesară din cauza unei hernii incizionale ce provoacă sindrom sub-ocluziv recidivant, dureros şi agravant”, a spus Matteo Bruni, directorul de presă de la Vatican, într-un comunicat de presă.

În iulie 2021, papa Francisc a fost internat timp de zece zile la acelaşi spital pentru o colectomie (intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei porţiuni din colon), programată pentru diagnosticul de stenoză diverticulară simptomatică a colonului. El a afirmat că a rămas cu ”sechele” în urma anesteziei.

Citește și: Papa Francisc, discurs la COP28 pentru protejarea mediului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel