Papa Francisc și-a anulat audiențele, invocând probleme de sănătate

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Papa Francisc și-a anulat audiențele din această dimineață.

Audiențele Papei Francisc din această dimineață au fost anulate din motive medicale, a anunțat Vaticanul într-un comunicat de presă.

”Simptomele ușoare asemănătoare gripei persistă. Nu are febră. Totuși, ca măsură de precauție, audiențele Papei Francisc din această dimineață sunt suspendate”, se arată în comunicatul Vaticanului.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, care și-a anulat sâmbătă audiențele pe care le avea programate din cauza gripei, a acuzat probleme de sănătate repetate în ultimele luni.

Papa a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată pentru reuniunea COP28 privind clima din Dubai, în luna decembrie, din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare.

Papa a transmis duminică mesajul său obișnuit în timpul rugăciunii săptămânale ”Angelus”, de la fereastra Palatului Apostolic din Vatican, ocazie cu care a îndemnat la găsirea unei soluții diplomatice la război din Ucraina, care să ducă la o pace dreaptă și durabilă în contextul marcării, în ziua anterioară, a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina.

Papa Francisc și-a exprimat de asemenea îngrijorare în ceea ce privește escaladarea violenței în estul Republicii Democrate Congo (RDC), conform Agerpres.

Citește și: Papa Francisc, aluzie la Israel și Rusia: „Lovirea fără discernământ” a civililor este crimă de război

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel