Papa Francisc şi Zelenski au vorbit la telefon despre 'formula de pace' a Kievului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc a purtat joi o conversaţie telefonică cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care i-a mulţumit suveranului pontif pentru 'sprijinul spiritual' acordat ucrainenilor în plin război ca urmare a invaziei ruse, transmite EFE.

Ambasada Ucrainei la Sfântul Scaun a confirmat conversaţia pe reţeaua de socializare X şi a explicat că Zelenski i-a mulţumit suveranului pontif pentru 'sprijinul său spiritual oferit poporului ucrainean'. În plus, cei doi lideri au discutat despre 'formula de pace' a Kievului, iar preşedintele ucrainean l-a felicitat pe papă cu ocazia Crăciunului.

Papa Francisc vorbeşte adesea despre Ucraina 'martirizată' în intervenţiile sale publice, iar pe 25 decembrie a cerut încheierea războiului din această ţară, în mesajul său de Crăciun.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican pe data de 13 mai 2023 şi cu acea ocazie i-a cerut să condamne 'crimele ruseşti din Ucraina', pentru că, a spus el, 'nu poate fi pus semnul egalităţii între victimă şi agresor'.

Papa Francisc a încercat să medieze în conflict şi l-a trimis într-o misiune diplomatică pe cardinalul Matteo Zuppi, care a călătorit în Ucraina, Rusia, China şi Statele Unite. 

Citește și - Kievul, zguduit de explozii în primele ore ale dimineții. Klitschko: „Apărarea antiaeriană funcționează intens”

Kievul, capitala Ucrainei, a fost zguduită de o serie de explozii în primele ore ale dimineții de vineri, aducând o stare de teamă și incertitudine locuitorilor săi. Vitaliy Klitschko, primarul orașului, a confirmat situația alarmantă, declarând că sistemele de apărare aeriană ale orașului au fost angajate activ după o amenințare cu rachete, scrie Reuters.

"Mai multe explozii în capitală. Apărarea antiaeriană funcționează intens," a transmis primarul Klitschko prin intermediul mesageriei Telegram, subliniind gravitatea situației care a cuprins orașul.

Seria sinistră de explozii a coincis cu o amenințare anunțată cu rachete, determinând activarea rapidă a mecanismelor de apărare aeriană într-o încercare de a proteja orașul și locuitorii săi. Intensitatea răspunsului sistemului de apărare aeriană a semnalat seriozitatea situației și urgența cu care autoritățile abordează amenințarea potențială. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel