Papa Francisc, solicitat să acționeze în criza ostaticilor israelieni din Gaza. Apelul este făcut de Congresul Mondial Evreiesc

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc, face apel la Papa Francisc să acționeze în criza ostaticilor israelieni din Fâșia Gaza.

Președintele Congresului Mondial Evreiesc (WJC), Ronald Lauder, s-a adresat Papei, solicitându-i să continue să-și folosească autoritatea morală pentru a insista asupra revenirii în siguranță a ostaticilor israelieni ținuți în captivitate în Fâșia Gaza în urma atacului Hamas asupra Statului Evreu, potrivit unui comunicat al WJC.

Papa a cerut eliberarea tuturor ostaticilor și s-a arătat îngrijorat de soarta lor. De asemenea, el a recunoscut anterior dreptul Israelului la autoapărare.

”Apelez la Sfinția Voastră să vă folosiți puterea, să vă folosiți forța pentru a obține eliberarea acestor ostatici", a spus președintele WJC adresându-se Papei. ”Ați putea fi singura persoană care are autoritatea morală să facă acest lucru. Cred că Dumnezeu, în felul său, ne-a adus aici astăzi pentru a vă cere acest lucru, în numele întregului popor evreu din lume”.

Această întâlnire a avut loc în contextul inaugurării biroului de reprezentanță al Congresului Evreiesc Mondial la Sfântul Scaun, marcând astfel înființarea primului birou de legătură al unei organizații evreiești pe proprietatea Vaticanului și semnalând aprofundarea relațiilor dintre evrei și catolici.

De asemenea, ea a avut loc la scurt timp după reuniunea Comitetului Executiv de urgență al Congresului Evreiesc Mondial de la Zagreb, Croația, unde liderii din peste 40 de comunități evreiești s-au adunat pentru a dezvolta un plan de răspuns unitar pentru a sprijini Israelul, se mai arată în comunicatul menționat.

Peste 200 de persoane sunt luate ostatice de Hamas

Israelul a revizuit joi în creștere, la 203, numărul de persoane luate ostatice de mișcarea islamistă palestiniană în timpul atacului din 7 octombrie asupra teritoriului israelian, cel mai sângeros din ultimii 50 de ani.

Papa Francisc, în vârsta de 86 de ani, a cerut public eliberarea ostaticilor, exprimându-și îngrijorarea față de civilii din Fâșia Gaza.

Conflictul s-a soldat cu peste 1.400 de morți de partea israeliană, potrivit Israelului, și 3.785 de morți de partea palestiniană în represaliile israeliene, dintre care peste 1.500 de copii, potrivit autorităților locale aflate sub controlul Hamas, conform Agerpres.

Citește și: Israel se pregăteşte de război terestru în Gaza. Dr. Herman Berkovits a spus cine dă ordinul de atac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel