Papa Francisc susține că migranții ”sunt chipuri și nu numere”. Îndeamnă că ”migranții trebuie să fie primiți, însoțiți, susținuți şi integrați”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik / Jyoti01
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / Jyoti01

Papa Francisc a făcut o declarație cu privire la situația migranților.

Migranţii sunt oameni, nu numere, şi trebuie îmbrăţişaţi şi însoţiţi pe drumul lor spre integrare, a declarat luni papa Francisc, transmite agenţia ANSA.

Gestionarea fluxurilor de migraţie nu este o sarcină uşoară ”pentru că încredinţează în grija voastră persoane rănite şi vulnerabile, care sunt adesea rătăcite şi care se recuperează în urma unor traume teribile”, a declarat papa în timpul audienţei sale cu prefecţii italieni, conform Agerpres.

”Sunt chipuri şi nu numere, oameni care nu pot să fie pur şi simplu clasificaţi, ci care trebuie îmbrăţişaţi; fraţi şi surori care trebuie îndepărtaţi de tentaculele organizaţiilor criminale, în stare să speculeze fără milă pe seama neşansei lor”, a adăugat suveranul pontif.

Primirea migranților, sarcină dificilă

”Ştim despre centrele de detenţie din unele ţări nord-africane, în care cei care vor să vină în Europa sunt trataţi ca sclavi, torturaţi şi chiar ucişi”, a continuat papa.

”Aveţi sarcină dificilă de a organiza primirea lor ordonată, bazată pe integrare şi inserţie constructivă în structura locală” şi, în acelaşi timp, ”de a asculta teama şi tensiunile care pot apărea în rândul locuitorilor”, a spus papa Francisc.

Suveranul pontif a adăugat că prefecţii ”nu pot fi lăsaţi singuri”. ”E nevoie să fim atenţi: migranţii trebuie să fie primiţi, însoţiţi, susţinuţi şi integraţi”, a continuat el. ”În lipsa acestui drum spre integrare, există un pericol”, a concluzionat liderul de la Vatican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel