Papa Francisc e în perfuzii, după ce i-a fost descoperită o inflamație la plămâni

Reuters: Starea de sănătate a lui Papa Francisc nu este bună, dar este stabilă.

Papa Francisc, care suferă de inflamație pulmonară, se află într-o stare "bună și stabilă". El primește terapie cu antibiotice prin perfuzii și va limita activitățile sale în următoarele zile pentru a-și conserva energia, conform declarației Vaticanului de luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt Matteo Bruni, un CT efectuat sâmbătă la un spital din Roma a exclus diagnosticul de pneumonie, dar a relevat inflamație în plămâni care a provocat dificultăți respiratorii.

"Bunăstarea Papei este stabilă, fără febră, iar starea sa respiratorie se îmbunătățește semnificativ", a declarat Bruni.

"Pentru a facilita recuperarea Papei, unele angajamente importante programate pentru aceste zile au fost amânate, astfel încât să își poată concentra timpul și energia asupra recuperării".

Bruni a adăugat că Francisc va continua să îndeplinească sarcini "mai ușoare" și instituționale, în funcție de evoluția stării sale de sănătate.

O parte a unuia dintre plămânii Papei a fost îndepărtată când era tânăr în Argentina.

Francisc urmează să călătorească la Dubai vineri pentru a participa la conferința ONU privind schimbările climatice. În declarația Vaticanului nu s-a menționat nimic despre această călătorie, notează Reuters.

Confuzia creată de Papa Francisc în privința războiului din Gaza

Miercuri a izbucnit o dispută cu privire la faptul dacă Papa Francisc a folosit cuvântul "genocid" pentru a descrie evenimentele din Gaza. Palestinenii care s-au întâlnit cu el au insistat că da, în timp ce Vaticanul a declarat că nu.

Versiuni opuse au apărut într-o conferință de presă după-amiaza, în care zece palestinieni care s-au întâlnit cu Papa, la reședința sa din Vatican. Acea întâlnire a fost urmată de alta cu rude israeliene ale ostaticilor din Gaza.

"În momentul în care am împărtășit povestirile familiilor care au fost ucise (în Gaza), el a menționat 'Văd genocidul'", a declarat Shireen Awwad Hilal, care predă la Colegiul Biblic din Betleem, notează Reuters.

"A fost foarte clar că termenul 'genocid' nu a venit din partea noastră. A venit din partea Sfinției Sale, Papa Francisc", a adăugat ea.

Cu toate acestea, o declarație transmisă de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, ca răspuns la întrebarea unui reporter, a afirmat contrariul.

"Nu sunt conștient că el (Papa) a folosit un astfel de termen. A utilizat termeni pe care i-a exprimat în timpul audienței generale și cuvinte care, oricum, descriu situația teribilă din Gaza", se menționează în declarația lui Bruni.

Alți participanți la conferința de presă a palestinienilor au confirmat că l-au auzit pe Papa folosind cuvântul "genocid".

"Toți am fost acolo. L-am auzit și nimeni nu are probleme auditive", a subliniat Hilal când a fost întrebată de reporteri.

Participanții au subliniat că Papa era foarte informat despre situația din Gaza și despre lipsa apei, medicamentelor și necesităților de bază, a mai notat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel