Papa îi laudă pe indonezieni că aleg copiii în locul pisicilor: "Sunteți un exemplu pentru toată lumea"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Papa Francisc i-a lăudat pe indonezieni pentru familiile lor numeroase și a sugerat că oamenii din alte țări aleg să aibă animale de companie în loc să crească copii.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a vorbit alături de președintele Indoneziei, Joko Widodo, la Jakarta, în prima etapă a unei călătorii în patru țări din Asia.

"Și țara voastră... are familii cu trei, patru sau cinci copii care continuă să meargă înainte, iar acest lucru se reflectă în nivelurile de vârstă ale țării", a spus el, potrivit Reuters.

"Țineți-o tot așa, sunteți un exemplu pentru toată lumea, pentru toate țările în care familiile preferă să aibă o pisică sau un cățel în loc de un copil”, a adăugat el, întorcându-se spre Widodo râzând.

Vezi și: Schimbările climatice, impact multiplu asupra societății. Papa Francisc: Pământul are febră. Și este bolnav 

"Casele sunt umplute cu obiecte și golite de copii"

Papa a făcut comentarii similare în mai, când s-a adresat unei conferințe la Roma privind criza demografică care afectează Italia și Europa.

"Casele sunt umplute cu obiecte și golite de copii, devenind locuri foarte triste. Nu lipsesc cățeii, pisicile, acestea nu lipsesc. Este o lipsă de copii”, a spus el cu acea ocazie.

Deși Indonezia are o rată a natalității mai mare decât multe națiuni occidentale, tendința a fost și acolo în scădere în ultimii ani.

În Statele Unite, JD Vance, contracandidatul candidatului republican la președinție Donald Trump, s-a confruntat cu un val de critici în presă din cauza comentariilor din trecut în care se referea la unii democrați rivali ca la "o adunătură de femei pisică fără copii”.

Vezi și: Papa Francisc: „Respingerea migranților este un păcat grav”. Suveranul Pontif face apel la solidaritate globală 

Discurs istoric

În cadrul vizitei sale în Indonezia, țară cu cea mai mare populație musulmană din lume, Papa Francisc a lansat și un apel puternic liderilor politici de combatere a extremismului religios, subliniind pericolul distorsionării credințelor prin "înșelăciune și violență". Acesta a fost primul discurs al pontifului în cadrul unei călătorii ambițioase de 12 zile în Asia de Sud-Est, unde creștinii reprezintă o minoritate în rândul populației regionale, transmite Reuters.

Papa Francisc a subliniat că Biserica Catolică va intensifica eforturile de dialog interreligios, cu scopul de a reduce extremismul. În fața a aproximativ 300 de politicieni și lideri religioși adunați la Palatul Prezidențial Merdeka din Jakarta, suveranul pontif a declarat: "Astfel, prejudecățile pot fi eliminate, iar un climat de respect și încredere reciprocă poate crește”.

Papa Francisc a accentuat necesitatea de a aborda provocările comune, inclusiv extremismul și intoleranța, care, prin manipularea religiei, încearcă să impună ideologii folosind metode violente. Indonezia, cu o populație de aproximativ 280 de milioane de oameni, este 87% musulmană, dar Constituția țării garantează libertatea religioasă, mai scrie sursa citată. Citește mai mult>>

Vezi și: Papa Francisc, mesaj ferm în care condamnă o lege adoptată recent în Ucraina: Mă tem pentru libertatea celor care se roagă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel