Papa, în vizită la o călugăriță catolică care lucrează cu comunitatea LGBTQ

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Papa Francisc a părăsit Vaticanul miercuri după-amiază pentru o scurtă vizită în cartierul roman de litoral, Ostia, unde s-a întâlnit cu o călugăriță catolică franceză, cunoscută pentru munca sa de decenii în sprijinul comunității LGBTQ.

Vizita a avut loc la câteva luni după ce Vaticanul a prezentat scuze pentru un comentariu vulgar despre persoanele gay pe care papa l-ar fi făcut într-o întâlnire cu episcopii italieni.

Într-un comunicat scurt, Vaticanul a anunțat că Papa Francisc s-a întâlnit cu sora Genevieve Jeanningros în apropierea unui parc de distracții cunoscut sub numele de Luna Park. Jeanningros, membră a congregației Micile Surori ale lui Isus, trăiește într-o rulotă lângă parc, unde oferă sprijin comunității locale de circari.

Vaticanul nu a furnizat detalii suplimentare despre întâlnire, dar a publicat imagini cu Papa Francisc binecuvântând o statuie religioasă în apropierea roller coasterelor.

Într-un interviu din iunie pentru ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano, sora Jeanningros a dezvăluit că vine frecvent la Vatican miercurea pentru a participa la audiența săptămânală a papei. Adesea, ea aduce cu ea membri ai comunității LGBTQ pentru a-l întâlni pe pontif în timp ce acesta salută mulțimea.

Întrebată despre comentariul vulgar al papei, Jeanningros a declarat că, inițial, prietenii săi au fost răniți, dar ulterior au râs și au spus că, în realitate, Papa Francisc nu este așa.

Luna trecută, Papa Francisc a fost mustrat de un student catolic filipinez pentru utilizarea unui limbaj ofensiv la adresa persoanelor LGBTQ. Jack Lorenz Acebedo Rivero, student la Universitatea Ateneo de Manila, i-a spus papei într-un panel video online să "înceteze să folosească limbaj ofensator" împotriva comunității LGBTQIA+. Comentariile sale au venit după ce s-a raportat că papa a folosit un limbaj extrem de jignitor într-o întâlnire cu episcopii.

Papa Francisc a cerut scuze celor care s-au simțit răniți și Vaticanul a explicat că nu a intenționat să ofenseze pe nimeni. Cu toate acestea, comentariile papei au șocat mulți, având în vedere că acesta a vorbit adesea despre respectul față de persoanele gay și despre faptul că acestea sunt binevenite în Biserică.

Forumul, transmis live pe rețelele sociale, a avut tema "Building Bridges" într-o regiune cu diverse religii și etnii. Acesta a reunit studenți catolici universitari din diferite țări. Rivera, purtând o eșarfă colorată în culorile curcubeului, a cerut de asemenea papei să permită divorțul în Filipine, singura țară din lume, alături de Vatican, unde divorțul este ilegal.

Papa Francisc nu a abordat direct preocupările lui Rivera, dar a oferit sfaturi despre diferențierea dintre iubirea adevărată și cea falsă, subliniind că "întotdeauna trebuie să alegem iubirea adevărată". De asemenea, el a elogiat femeile, afirmând că "femeile sunt cele mai bune persoane", chiar dacă societatea le vede ca fiind inferioare bărbaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel