Papa spune că africanii sunt un "caz special" în ceea ce privește binecuvântarea LGBT

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Papa Francisc a declarat într-un interviu publicat luni că este încrezător că cei care critică decizia sa de a permite binecuvântărea pentru cuplurile de același sex o vor înțelege în cele din urmă, cu excepția africanilor care sunt "un caz special".

Binecuvântările au fost permise luna trecută, într-un document numit Fiducia Supplicans (Încrederea Suplicantă), care a provocat dezbateri pe scară largă în Biserica Catolică, rezistența deosebit de puternică venind din partea episcopilor africani, potrivit Reuters

"Cei care protestează vehement aparțin unor grupuri ideologice mici", a declarat Francisc pentru ziarul italian La Stampa, adăugând: "Un caz special sunt africanii: pentru ei homosexualitatea este ceva "rău" din punct de vedere cultural, nu o tolerează".

"Dar, în general, am încredere că, treptat, toată lumea va fi liniștită de spiritul declarației "Fiducia Supplicans" a Dicasterului pentru Doctrina Credinței: ea are ca scop să unească, nu să dezbine", a continuat Papa.

El a spus că atunci când sunt date binecuvântările, preoții ar trebui "să țină cont în mod natural de context, de sensibilități, de locurile în care se trăiește și de cele mai potrivite moduri de a face acest lucru".

În interviul acordat cotidianului La Stampa, Papa Francisc a confirmat că îl va primi la Vatican pe președintele Argentinei, țara sa natală, Javier Milei, pe 11 februarie, și că o vizită în cele din urmă în această țară este o posibilitate. El a precizat că agenda sa pentru 2024 include în prezent călătorii în Belgia, Timorul de Est, Papua Noua Guinee și Indonezia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel