Potrivit unui nou studiu transmis de Live Science, papagalii au abilitatea de a găsi hrana atât în urma indiciilor oferite cu privire la localizarea acesteia, cât și fără a beneficia de ele. Acestea sunt considerate indicii care relevă inteligența caracteristică ființelor umane și a celorlalte primate mari.
[caption id="attachment_217798" align="alignleft" width="253"] FOTO: latifa.ro[/caption]Cercetătorii care au efectuat studiul, au testat inteligența papagalilor africani gri prin scuturarea de cutii goale și cu hrană pentru a ajuta păsările să audă zgomotul făcut de ea în timp ce se lovește de pereții cutiilor. Astfel că papagalii trebuiau să realizeze că lipsa zgomotului însemna și lipsa hranei. Această abilitate cognitivă începe să se manifeste la copii în jurul vârstei de 3 ani.
Christian Schloegl, cercetător la Universitatea din Viena, a precizat că "rezultatele studiului indică faptul că papagalii africani gri au un anumit nivel de înţelegere a cauzalităţii şi se pot folosi de această capacitate pentru a explora mediul." Ele sunt prezentate pe larg în ultimul număr al revistei Proceedings of the Royal Society B.
Studiul relevă că inteligența superioară nu este unică în natură. Capacitățile cognitive comparabile au evoluat în nelimitate rânduriși la specii diferite precum primatele, păsările sau delfinii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci