Dacă doriți să gătiți ceva dulce în acest weekend, dar nu știți ce, vă dăm noi o idee. Papanași de Brașov. Iată rețeta!
Cei mai buni papanași din lume sunt poate cei de la Brașov. Făcuți cu brânză de vaci și ingrediente alese, după o rețetă veche. Îi puteți servi cu dulceață de fructe de pădure și smântână. În plus, un praf de zahăr cristal puteți presăra peste ei pentru aspect. Poftă bună!
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 20 minute
Timp de așteptare: 1 oră
- 500 g Brânză de vaci
- 250 g Făină
- 2 buc. Ouă
- 1 linguriță Bicarbonat alimentar
- 1 lingură Lapte
- 1 lingură Zahăr
- Un praf de sare
1. Se dizolvă bicarbonatul într-o lingură de lapte călduț. Apoi se amestecă împreună cu toate ingredientele până se obține o cocă.
2. Se frămâtă bine aluatul timp de 10-15 minute. Apoi se fac gogșele nu prea mari care se așează pe o foaie de copt. De asemenea se mai fac și biluțe fin aluat.
3. Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut o oră, într-un loc călduros.
4. După ce au crescut se face o gaură în mijlocul gogoșelelor și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. De asemenea, se pun la prăjit și biluțele.
5. Scoateți gogoșile și biluțele prăjite pe șervețele uscate pentru a absorbi excesul de ulei.
6. Papanașii se servesc cu smântână și dulceață, în funcție de preferințe. Presărați puțin zahăr cristal pe deasupra.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu