Papanași muntenești, rețetă. Cum se prepară. Papanașii muntenești sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative, fie vară, fie iarnă. Iată cum se prepară.
2 ouă
3 linguri de gris
1 linguriţă de făină
2 linguri de unt
pesmet
sare
300 g brânză de vaci bine scursă
Papanași muntenești, rețetă. Cum se prepară. Se începe prin punerea apei sărate la fiert, după care, separat, se amestecă bine brânză de vaci cu făina, ouăle, grișul şi sărea.
Papanași muntenești, rețetă. Cum se prepară. Se formează găluşti turtite, care se găuresc cu degetul, după care se pun în spumieră, în apa uşor clocotită. Se prăjeşte şi pesmetul.
Papanași muntenești, rețetă. Cum se prepară. După ce papanaşii se ridică la suprafaţă, se mai lasa să fiarbă pentru încă 15 minute. Untul se pune la cald, iar papanaşii se scurg, se ung cu unt, se tăvălesc în pesmet şi se servesc cu zahăr şi smântână, şi opţional, dulceaţă, scrie adevarul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu