O rețetă rapidă cu care să îți surprinzi invitații la masă? Îți recomandăm papricaș de pui. Picant sau nepicant.
Nu mai știi ce să gătești, dar vin musafirii la tine? Atunci îți recomandăm un papricaș de pui. Îl puteți face atât iute, cât și dulce. Rămâne la alegerea voastră. Preparatul ar trebui să fie gata în aproximativ o oră și jumătate. Poftă bună!
- 1 buc. Pui mediu
- 2 buc. Ceapă medie
- 1 lingură Ulei sau untură
- 1 linguriță Făină
- 1 linguriță Boia de ardei dulce sau iute, după preferințe
- 2-3 linguri Bulion sau o sticlă de pastă de tomate de 700 ml
- Sare și Piper după gust
- 1 legătură Pătunjel verde dacă doriți
- 1 lingură Unt sau untură
- 1 buc. Ou
- 2 linguri Făină
- 1 lingură Apă
1. Se taie puiul bucăți și se pune la rumenit într-o oală cu untură sau ulei. Se adaugă sare.
2.Se prăjește separat în untură sau ulei ceapa tăiată mărunt. Se adaugă făina și boia. Se stinge apoi cu o cană cu apă în care s-a diluat bulionul. Sau se toarnă direct sticla de roșii pasate, în locul bulionului. Se mai adaugă sare și piper după gust. Se obține un sos potrivit de gros.
3. Sosul se toară într-o tavă, iar peste se așează bucățile de pui prăjite în prealabil. Se pune la cuptor pentru 30 de minute.
4. Între timp se fac găluștele. Se freacă o lingură de unt sau untură cu un ou, făină, sare și o lingură de apă. Se amestecă totul bine până iese o compoziție moale fără cocoloașe. Se toarnă cu lingurița într-o oală cu apă clocotită și se lasă la fiert 10 minute.
5. Papricașul de la cuptor se servește cu găluștele pregătite, iar deasupra presărați pătrunjel verde. Puteți alege și să adăugați și găluștile peste pui și mai apoi pătrunjelul verde tocat mărunt. Rămâne la alegerea dumneavoastră.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu