Papricașul de pui este un preparat unguresc foarte apreciat. Iată cum se prepară rețeta tradițională...
Ingrediente
2 pulpe pui
1/2 piept de pui
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 căţei de usturoi
2 linguri făină
3 linguri smântână
2 linguri ulei
sare
piper
Pentru găluşte:
2 ouă
2 linguri ulei
200 g făină
sare
Cum se prepară
În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe sub capac 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făină şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute.
Pentru găluşte, se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale. Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită, potrivit retete.unica.ro. Când găluștele se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata.
Vezi și: Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News