Papricaș de pui: Rețeta ungurească

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Papricașul de pui este un preparat unguresc foarte apreciat. Iată cum se prepară rețeta tradițională...

Ingrediente

2 pulpe pui
1/2 piept de pui
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 căţei de usturoi
2 linguri făină
3 linguri smântână
2 linguri ulei
sare
piper

Pentru găluşte:

2 ouă
2 linguri ulei
200 g făină
sare

Cum se prepară

În ulei încins, se pune ceapa tocată mărunt, apoi carnea şi se lasă totul la rumenit. Se presară sare, piper şi boia, după care se adaugă usturoiul feliat şi se acoperă cu apă. Toată compoziția din care urmează să faci papricaș de pui se fierbe sub capac 30 de minute. După ce carnea a fiert, se adaugă smântâna amestecată cu făină şi subţiată cu un pic de apă. Se mai fierbe la foc mediu pentru încă 3 minute.

Pentru găluşte, se bat ouăle cu sare, se adaugă făina şi uleiul. Se amestecă bine pentru a obţine un aluat moale. Pentru a ajunge la forma finală a preparatului, se pune apă la fiert şi apoi, cu linguriţa, se iau bucăţi din aluat şi li se dau drumul în apa clocotită, potrivit retete.unica.ro. Când găluștele se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt gata. Se scot şi se pun în vasul cu carne şi sos. Se mai lasă 5 minute pe foc după care papricașul de pui este gata.

Vezi și: Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel