Paradă a fanfarelor şi a portului popular pe străzile din municipiul Botoşani

Zeci de ansambluri folclorice din judeţul Botoşani, dar şi Bistriţa Năsăud, Constanţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt sau Suceava au participat, duminică, la Parada fanfarelor şi a portului popular, desfăşurată în municipiul Botoşani.

Evenimentul, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Botoşani, face parte din programul Festivalului Internaţional al Cântecului, Jocului şi Portului Popular "Vasile Andriescu" şi "Festivalului fanfarelor".

Parada fanfarelor şi a portului popular s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Revoluţiei - strada Cuza Vodă - strada Nicolae Iorga - Calea Naţională - strada Marchian - strada Cuza Vodă - Pietonalul Unirii - Parcul "Mihai Eminescu", participanţii primind aprecieri de la miile de spectatori prezenţi la eveniment.

"Ne bucurăm că şi de această dată avem multe formaţii, din judeţ, dar şi din afara judeţului. Sunt 26 de ansambluri care se prezintă cu programe la înălţime. Aş vrea să mulţumesc edililor din localităţile din judeţul Botoşani şi nu numai că menţin tradiţia populară. Având în vedere că sunt 26 de ansambluri, vă daţi seama că tradiţia noastră este pe mâini bune", a declarat directorul CJCPCT, Cornelia Ciobanu.

Manifestarea culturală, aflată la cea de a XIV-a ediţie, s-a încheiat cu un spectacol susţinut de fanfarele participante pe scena amenajată în Parcul "Mihai Eminescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel