EXCLUSIV  Parada de 1 Decembrie a blocat Bucureștiul pentru trei zile: „La război se duc tot așa, cu repetiții?“ / video

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre parada de 1 Decembrie.

În cadrul emisiunii „Nod în Papură“, la DC News, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre parada militară de 1 Decembrie.

„Urmează 1 Decembrie, deja STB-ul a anunțat linii suspendate. Au fost înmormântarea Reginei și încoronarea lui Charles și mergeau, de la demnitari până la ultimul soldat, perfect aliniați, aveau cadență, stângul pe tobă, fără a face repetiții în Londra. Au făcut pe 12 noiembrie Marșul Veteranilor, în weekend, nu pe 11 noiembrie, că nu au vrut să deranjeze viața economică a Londrei și nu au dat zile libere.

La noi fac două-trei zile de repetiții, ca pe vremea lui Ceaușescu, pentru a bate pas de defilare pe stradă dreaptă până sub Arcul de Triumf. La război se duc tot așa, cu repetiții? Se duc înainte cu o zi să vadă locul?“, a întrebat, retoric, Val Vâlcu.

„Eu am atras atenția asupra unei chestiuni elementare. Când a fost gheață, acum câțiva ani, au fost trimiși geniștii de la armată să arunce un pod de gheață în aer, adică să spargă gheața. Nu au reușit! Bă’, dar în timp de război, când vrei să dai jos Podul de la Cernavodă sau orice alt pod, ce faci?“, a spus Alfred Bulai.

„Hai să zicem că nu știau cât de tare e gheața. Eu aș fi trimis minerii, că ăia chiar știu ...“, a spus, amuzat, Val Vâlcu.

„În vremea lui Ceaușescu erau repetiții de 23 august, iar acum sunt de 1 Decembrie. Mă întreb: Nu pot să meargă drept, cu fanfara, în pas de defilare? Trebuie să facă repetiții? Nu le pot face noaptea? De ce nu repetă în câmp sau într-o cazarmă?“, a insistat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI        -        105 ani de la Unirea „necondiţionată şi pe vecie“ a Bucovinei cu Regatul României

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel