EXCLUSIV  Paradox cu infracționalitatea în Ferentari. Rareș Hopincă: Motivul pentru care cartierul stă „mai bine decât majoritatea zonelor din București“ / video

Rareș Hopincă
Rareș Hopincă

Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5, a vorbit despre rata infracționalității din cartierele Ferentari și Rahova.

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe Rareș Hopincă, city managerul  Sectorului 5, despre infracționalitatea considerată a fi mai crescută în unele cartiere, precum Rahova sau Ferentari, considerate „rău famate“.

„E o legendă urbană că în Rahova-Ferentari violența e mai mare, peste media din Capitală?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Nu! Conform statisticilor oficiale, în cartierele menționate, mai ales în Ferentari și în Rahova, nivelul de infracționalitate este sub media municipiului București. Nu avem probleme majore de siguranță publică. Sunt legende. Pe statistici oficiale stăm mai bine decât majoritatea zonelor din București“, a spus Rareș Hopincă.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Laserul de la Măgurele, șansă de „interes mondial“ pentru Capitală. Rareș Hopincă: Proiectul de importanță zero ar fi supra-lărgirea șoselei / video

Paradoxul cu infracționalitatea în aceste cartiere a fost evidențiat în urmă cu mai mulți ani de geograful Cristian Ciobanu, care a realizat un studiu ce a dus la producerea a două hărți: Harta Fricii și Harta celor mai periculoase cartiere din București. 

În ciuda faptului că frica percepută este evidentă în cartierele Rahova și Ferentari din Sectorul 5 al Capitalei, infracționalitatea este foarte scăzută în aceste zone din Municipiul București. Datele folosite pentru infracționalitate au fost obținute de la autorități.  

Explicația geografului Cristian Ciobanu a fost la acel moment că „niciun hoț nu fură la el acasă“, iar cartiere precum Cotroceni, Tineretului sau Primăverii sunt mult mai atractive pentru a se comite infracționalități ca urmare a valorii mai crescute a acelor cartiere, considerate „zone bune“ la nivelul Capitalei. De cealaltă parte, frica percepută este mai pregnantă în zona precum Ferentari, Giulești sau Pantelimon, tocmai din cauza opiniei publice privitoare la faptul că aceste cartiere sunt „rău famate“.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Amplu proces de regenerare urbană în Rahova. Amenzi usturătoare pentru proprietarii de animale de companie care nu strâng gunoiul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel