EXCLUSIV  Paradox cu românii la volan. Titi Aur: Contrar la ceea ce învață la școală, șoferul român vrea el să fie mai șmecher / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre apetența șoferului român de a conduce aproape de axul drumului.

În cadrul emisiunii DC Conducem, la DC News, Titi Aur, specialist în conducere defensivă, și jurnalistul Florin Răvdan au discutat despre tendința șoferului român de a conduce foarte aproape de axul drumului, deși primele benzi de circulație sunt libere.

„Apropo de faptul că încap trei mașini pe un drum (n.r. banda de circulație are 3,5 metri, iar drumul 7 metri). Am observat că în România e o apetență de a conduce lipit de axul drumului“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Românul este sudat de axul drumului. Dacă am avea autostrăzi ca în SUA, cu 7-8 benzi pe sens și omul ar ieși din curte, presupunând că stă lângă autostradă, românul ar ieși perpendicular pe primele 6 benzi, ar face dreapta brusc și ar merge pe banda 7, autostrada fiind goală.

Așa suntem noi! În România și în Anglia se merge mai repede pe banda din dreapta, acolo (n.r. în Anglia) pentru că e normal să fie așa, aici pentru că toată lumea merge pe lângă axul drumului și te duci pe partea dreaptă să mergi mai repede“, a spus ironic Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Cât de ușor poți să mori la volan. Titi Aur: Tot ne corectează Mircea Badea / video

„Asta deși în școala de șoferi se învață să mergi mai aproape de bordură decât de axul drumului“, a completat Florin Răvdan.

„Acolo ești învățat să mergi cât mai aproape de partea dreaptă. Teoretic ar trebui să se meargă mai departe (n.r. de partea dreaptă) în condiții de ceață, de vizibilitate mică, pentru că poți să întâlnești un biciclist, un pieton etc.

Șoferul român vrea el să fie acolo, se consideră el mai șmecher, mai important. Instinctul românesc sau lipsa de conștientizare îl determină să stea acolo (n.r. lângă axul drumului)“, a spus Titi Aur.

„Poate e legat ușor și de moștenirea stării drumurilor că pe margine mai sunt gropi...“, a mai zis Florin Răvdan.

„Și asta, înainte mai luai cuie sau dădeai într-o groapă. S-a dus timpul ăla. Acum avem șosele cu linie continuă pe partea dreaptă, mai e și o bucățică de acostament. Acum se poate merge mai liniștit pe partea dreaptă“, a mai spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Măsura care îți poate salva viața în trafic. Titi Aur: Încă sunt mulți șoferi care greșesc / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel