Paradox în Ucraina. ISW precizează că Rusia rămâne fără „trupe de elită“ capabile să lanseze ofensive, dar în același timp Kremlinul amenință orașul Kupiansk din nou

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Institutul pentru Studiul Războiului precizează că Federația Rusă rămâne fără „trupe de elită“ capabile de acțiuni ofensive, dar în același timp, orașul Kipiansk din est rămâne amenințat de forțele Kremlinului.

Rusia a continuat să desfășoare trupe „de elită” în zonele slabe ale frontului în detrimentul viitoarelor operațiuni ofensive, au spus analiștii militari citați de Sky News.

76 Guards Air Assault (VDV) este a doua divizie de elită trimisă pentru a consolida „sectoarele critice” din regiunea Zaporojie, după ce Ucraina a declarat că a recucerit satul Robotyne, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Frecvența tot mai mare a desfășurării lor atât în operațiuni ofensive, cât și defensive a „degradat probabil” infanteriei de elită a Rusiei, a spus grupul de reflecție american.

„Degradarea acestor forțe va slăbi probabil capacitatea Rusiei de a susține operațiuni defensive complexe și aproape sigur va perturba orice intenție a Rusiei de a relua operațiunile ofensive la scară, care s-au bazat în principal pe infanterie relativ de elită de care Rusia nu dispune acum”, a spus ISW.

Unități relativ de elită au fost redistribuite anterior din regiunea Herson în zona Bahmut, pentru a apăra orașul de contraofensiva ucraineană, un alt exemplu al dependenței Rusiei de anumiți soldați cu experiență.

Orașul Kupiansk, amenințat de o a doua ocupare

Cu toate acestea, aproximativ 1.433 de persoane au fost evacuate din orașul Kupiansk, din estul Ucrainei, în timp ce Rusia încearcă să îl captureze pentru a doua oară, potrivit rapoartelor.

Evacuările sunt în desfășurare din 9 august, dar „nu toată lumea este pregătită să plece în ciuda intensității atacurilor”, a declarat Roman Semenukha, de la administrația militară a districtului Harkov, raportat în Ukrainska Pravda.

Atacuri rusești au loc zilnic, a spus Semenukha. Azi, bombardamentul efectuat de Rusia ucis un civil de 45 de ani.

Rusia a ocupat Kupiansk în regiunea de nord-est a Harkovului în februarie 2022, după care orașul a fost eliberat de forțele ucrainene în septembrie același an.

Pierderea orașului a doua oară ar fi o lovitură considerabilă pentru moralul ucrainenilor care luptă, mai ales cei din sud.

Reamintim și că Rusia a desfășurat 100.000 de soldați în estul Ucrainei. Cele mai multe forțe ucrainene sunt concentrate pe contraofensiva din sud

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel