EXCLUSIV  Paradoxul Suceava. Unul dintre cele mai frumoase judeţe din România, lider la mortalitatea pe şosele

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Suceava este judeţul din România unde se moare cel mai mult în accidente rutiere. Un paradox, spune Titi Aur în cadrul emisiunii DC Conducem. 

În 2023, pe raza judeţului Suceava, au avut loc 133 de accidente rutiere grave, faţă de 147 în 2022. Cu toate astea, numărul persoanelor decedate a crescut. Dacă în 2022 au murit 60 de persoane pe şoselele din Suceava, în 2023 s-au înregistrat 78 de decese. 

"Eu spun că e un paradox la Suceava. Şi de ce spun asta? Pentru că cel puţin după gustul meu, Bucovina este cea mai frumoasă zonă din România. Cu oameni primitori, blânzi, curţi ordonate, sate frumoase, ordinea depăşeşte chiar şi Maramureşul. Cu mânăstiri, mâncare bună, de toate. 

Când vorbim de circulaţie, este zona în care e dezastrul cel mai mare. Cea mai mare agresivitate din România pe şosea o găseşti în Suceava. Nimeni nu respectă viteza. În orice localitate în care mergi pe şosea normală, toată lumea merge cu 90-100 km/h. Dacă încerci să mergi cu 50 km/h, te aruncă de pe şosea, la propriu. E o nebunie maximă. 

Feelingul meu, atunci când m-am deplasat în Suceava, se vede clar în statistică. Suceava e la bătaie cu Prahova la accidente. Cum e posibil ca într-o zonă cu oameni atât de primitori, pe şosele să fie atâta agresivitate? Undeva se greşeşte în zona respectivă", a declarat Titi Aur. 

Soluţia poate fi găsită la nivel psihologic 

Titi Aur a recomandat şi o posibilă soluţie pentru reducerea numărului de accidente din Suceava. 

"Ar trebui abordată problema din punct de vedere psihologic. Să se intre acolo, să se facă programe de pregătire, iar şcoala de şoferi, campaniile, să ducă în zona asta. Să se facă şi coerciţie, dar când dai doar amenzi, nu e o soluţie. Pentru că vezi şoferi cu maşini de Suceava care sunt agresivi şi în alte zone ale ţării. Şoferul nu înţelege de ce ia amendă. 

Este, din punctul meu de vedere, o zonă scăpată de sub control, şi care anulează un pic din restul frumuseţii zonei. Se simte amprenta austriacă acolo, dar pe timpul ăla nu se conducea maşina. Şi a venit şcoala românească peste sistemul austriac, şi nu a ieşit bine. Acolo eu cred că trebuie să se ia măsuri pe plan psihologic. Dar cine să facă asta? Se gândeşte cineva la asta?", a mai spus Titi Aur. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel