Parastas de 9 ani pentru Corneliu Vadim Tudor. Ce a pregătit familia

foto: Lidia Vadim, Facebook
foto: Lidia Vadim, Facebook

S-au împlinit 9 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor a încetat din viață în mod neașteptat pe 14 septembrie 2015. După ce s-a internat la Spitalul Militar, a suferit un infarct câteva ore mai târziu și a murit.

Parastasul de 9 ani în memoria Tribunului va fi organizat de familia sa, formată din soția Doina și cele două fiice, Eugenia și Lidia, care, profund afectate, îi păstrează vie amintirea prin comemorări periodice.

 „Joi, 12 septembrie, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, București Kilometrul Zero, orele 11, va alea loc parastasul prilejuit de împlinirea a 9 ani de la plecarea dintre noi a tatălui meu.  La fel ca în fiecare an, oricine își dorește poate participa. Vă mulțumesc pentru că îi păstrați vie amintirea!”, a anunțat Lidia Vadim, fiica cea mare a Tribunului, pe pagina ei de socializare. 

Într-un interviu acordat Click!, Lidia Vadim a oferit noi detalii despre parastasul impresionant care marchează 9 ani de la moartea regretatului său tată. Ea a exprimat dorința ca toți cei care l-au iubit și apreciat pe Tribun să participe la acest eveniment și să-i omagieze memoria la cimitir.

 „În fiecare an în preajma datei de 14 septembrie și 28 noiembrie, ziua de naștere a lui tata îi facem parastas. Cine dorește să participe e binevenit.  Noi invitam familia și apropiații, dar eu mereu anunț și pe Facebook în cazul în care cineva dorește să vină. Vrem să vină toată lumea, toți simpatizanții tatălui meu”,  a declarat Lidia Vadim pentru sursa citată.

Tot fiica tribunului a mai anunțat că în această toamnă se lansează volumul post-mortem al lui Corneliu Vadim Tudor.

"Sâmbătă, 14 septembrie, are loc primul eveniment de lansare a cărții "Corneliu Vadim Tudor și România Mare - o moștenire pentru viitor" -  ascris aceasta pe Facebook.

Corneliu Vadim Tudor și-a prevestit moartea: „E ultima mea zi!”

Tot Lidia a dezv[luit la un moment dat ce s-a întâmplat în ultima zi din viața tatălui ei care s-a stins în 14 septembrie 2015. 

Lidia a fost trezită de mama ei la 6:00 dimineața cu vești îngrijorătoare legate de starea de sănătate a politicianului. Vadim Tudor se simțea rău, așa că familia a sunat la Ambulanță ca să-l ducă la spital, însă cum aceasta întârzia fiica lui l-a urcat în mașina proprie: 

„În momentul în care l-am luat tot pe brațe și l-am dus la mașină s-a pus în ușa de la intrare și a zis: "Mamă, asta e ultima mea zi, azi vin la tine". Eu țineam poarta și i-am zis: Termină, încetează cu prostiile!. I-a zis și mama: Nu mai vorbi așa, hai să mergem la spital mai repede!”,  a povestit Lidia în emisiunea “În Oglindă”. 

Din păcate, toate încercările medicilor de a-i salva viața s-au dovedit inutile, întrucât acesta sosise mult prea târziu. Investigațiile ulterioare au arătat că politicianul suferise 22 de stopuri cardiace și intrase în moarte cerebrală.

Corneliu Vadim Tudor a fost un politician, publicist și scriitor român care a ocupat funcții de senator și europarlamentar. A fondat Partidul România Mare și în anul 2000 a obținut locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind învins în al doilea tur de Ion Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel