Parcă trăiesc în altă țară. În Sânnicolau Mare șomajul e zero - VIDEO

sannicolau-mare
sannicolau-mare

Marii investitori din zona sunt nevoiți să aducă muncitori și din județele învecinate Timișului. Mai nou, nici așa nu se descurcă și se gândesc să caute lucrători peste granițe, în Serbia.

Ora 13:30. Zeci de autocare sosesc în parcarile fabricilor din oraș. Oamenii se grăbesc să intre la muncă. Pe unii dintre ei, patronii i-au adus chiar și de la 70 de kilometri distanță, după ce în Sannicolau n-au mai găsit pe nimeni fără slujbă, relatează știrileprotv.ro.

Chiar și așa, firmele încă mai au nevoie de angajați. Tot orașul e împânzit cu oferte, însă muncitorii sunt greu de găsit, chiar și la salarii cu mult peste medie.

O soluție ar fi forța de muncă din țările vecine, dar pentru asta autoritățile trebuie să deschidă un punct de trecere a frontierei în apropiere.

"De aproape 2 ani de zile avem înâlniri cu cei din Serbia pentru a deschide vama de la Vâlcani și astfel să avem posibilitatea să aducem muncitori din Serbia. Acolo muncitorii sunt compatibili cu salariile și au interes să vină" , spune primarul orașului.

În acest moment în Sannicolau Mare sunt aproape 300 de slujbe disponibile. Vor fi și mai multe în următoarele luni, când o firmă din Austria își va începe activitatea în Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel