Parchetul Curții de Apel Alba-Iulia, sesizat de OPC Hunedoara. Sunt vizate două cămine de bătrâni

Parchetul Curții de Apel Alba-Iulia, sesizat de OPC. FOTO: Freepik @annastills
Parchetul Curții de Apel Alba-Iulia, sesizat de OPC. FOTO: Freepik @annastills

Două centre de bătrâni din Hunedoara care funcționează fără licență se află în atenția justiției.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Vest Timiş a sesizat Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la faptul că două cămine de bătrâni din judeţul Hunedoara, gestionate de Asociația “CASA DIVINĂ” Deva și Asociația “PRIDVORUL” Băcia”, funcţionează fără licenţă, a informat luni Instituţia Prefectului Hunedoara, printr-un comunicat postat pe Facebook.

Sesizarea a venit după ce Prefectura Hunedoara a solicitat în instanţă, pe calea ordonanţei preşedinţiale, o procedură de verificare a condiţiilor din aceste două centre şi de relocare a persoanelor aflate acolo, însă cererea a fost respinsă.

Potrivit Instituției Prefectului Hunedoara, acțiunile în justiție în aceste două cazuri vor continua pe fond.

De asemenea, potrivit sursei menționate, un caz deosebit este cel al Asociației ’’Alexandru Ciuhat’’, asociație care desfășoară în mod ”clandestin” activități specifice de prestări servicii sociale (nelicențiate și neautorizate) în municipiul Deva.

”Față de acest caz, în dosarul nr.5256/221/2023, instanța a admis, în parte, acțiunea (ordonanță președințială) Instituției Prefectului și a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Hunedoara, însă sentința nu a putut fi executată de bună voie de pârât, fapt pentru care s-a apelat la executorul judecătoresc, procedura fiind în curs de încuviințare a executării silite, (dosarului 5620/221/2023 – Judecătoria Deva)”.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Marina, a dispus, în perioada 10-16.07.2023, acțiuni de control la toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, la centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și la cele destinate copiilor instituționalizați, care funcționează pe raza administrativ teritoriala a județului Hunedoara.

La nivelul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara au fost dispuse măsuri de continuare a acțiunilor de control și monitorizare a activităților în toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centre rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor instituționalizați care funcționează pe raza administrativ teritoriala a județului Hunedoara.

Reamintim că în urma scandalului legat de azilele groazei, Gabriela Firea, soția lui Florentin Pandele, și-a dat demisia din funcția de ministru al Familie, în timp ce Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministrul al Muncii.

Citește și:  A fost aprobat noul azil al lui Pandele. Senatorul Pălărie: Nesimțire maximă sau exercițiu cinic de imagine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel