Parchetul European, precizări privitoare la ancheta făcută la Câmpulung în legătură cu deturnarea de fonduri

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul European, instituția condusă de Laura Codruța Kövesi, a venit cu lămuriri în ceea ce privește ancheta de la Primăria Câmpulung.

Mai multe publicații locale din județul Argeș au notat în ultimele zile că Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kövesi, anchetează în cadrul unui dosar penal un proiect european derulat de primăria Câmpulung, condusă de Elena Lasconi, pentru posibile fraude și deturnări de fonduri.

Se pare că cetățenii au sesizat organele de cercetare penală, în legătură cu modul în care Elena Lasconi ar fi sustras importante sume de bani din proiecte europene destinate celor mai săraci români din localitatea argeșeană. Banii ar fi fost sustrași cu ajutorul unor firme de apartament, agreate de primărița din Câmpulung.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ce spune Pachetul European

Instituția condusă de Laura Codruța Kövesi a venit cu lămuriri în ceea ce privește ancheta de la Câmpulung, fiind evazivă în a oferi detalii despre stadiul anchetei sau persoanele vizate.

„La data de 27 martie 2024, Parchetul European (EPPO) din București a primit o sesizare din partea unei persoane private care ridica suspiciuni cu privire la săvârșirea de către societăți private, în anul 2023, a infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea sau deținerea pe nedrept de fonduri sau bunuri din bugetul Uniunii Europene.

După verificarea atentă a elementelor cuprinse în raport, la 2 aprilie 2024, EPPO a luat decizia de a deschide o anchetă. În acest stadiu, ancheta se referă la fapte („in rem”). Nu vor fi făcute publice alte detalii în acest stadiu. Ori de câte ori vom putea spune altceva despre această investigație, vom face acest lucru în mod proactiv“, a transmis Parchetul European (EPPO).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel