Unul dintre jandarmii implicaţi în moartea violentă a bărbatului din Argeş în weekend a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, anunţă Parchetul Militar.
Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competență dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofițeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Basarab I" Argeş , în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Argeş - Poliția Municipiului Piteşti.
În cauză, la data de 21.04.2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de purtare abuzivă, prev de art. 296 alin. 2 teza a II-a C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev de art. 195 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen. şi reținerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi", transmite Parchetul Militar.
"În fapt, s-a reținut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflaţi în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliție din cadrul I.P.J. Argeş - Poliția Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti.
La fața locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenți de poliție au acționat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei.
La acest moment în cauză, agenții de poliție care au acționat în contextul mai sus menționat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", a mai transmis Parchetul.
VEZI ŞI Cazul de la Pitești. Unul dintre polițiști s-a pensionat, celălalt a fost suspendat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu