Părinți de succes: Semnal de alarmă care îi privește pe toți părinții și educatorii

Un specialist în Educație atrage atenția asupra unei probleme des întâlnite în școala tradițională românească, și nu numai, când se ignoră deseori procesul prin care trece elevul, frământările lui, cu ce amintiri rămâne și cum vede el la modul general instituția de învățământ. 

Potrivit profesorului doctor Ion-Ovidiu Pânișoară, Director, Departamentul de Formare a Profesorilor, la Universitatea din București, problema emoțiilor pe care le încearcă copilul când este „ascultat" la lecții este neglijată sau - uneori - chiar considerată utilă, atât de către unii părinți, cât și de către unii educatori. 

Alteori emoțiile elevului reprezintă satisfacția profesorului care nu este stăpân pe el sau pe materia lui. Sunt studii care spun că profesorul excesiv de autoritar poartă în spate frustrarea propriei experiențe de elev cu un profesor tiran (și de la care - fără să vrea - a copiat comportamentul).

Ori, specialistul în Educație consideră că școala nu este atât de interesată de „gradul de fericire" al elevului în momentul în care acesta este examinat la lecție, poate pentru că elementul central al școlii românești rămâne spațiul cognitiv (elevul să învețe cât mai multe). Totuși, experimente din câmpul educațional, dar și exemple din viața adulților demonstrează cât de important este să avem grijă și de această latură a dezvoltării copiilor noștri.

Citește AICI despre confuzia creată la un interviu de angajare, din cauza emoțiilor candidatului

De aceea, profesorul universitar Pânișoară punctează faptul că este foarte important ca părinții și educatorii, responsabilii cu educația copiilor, să-i învețe pe aceștia să-și gestioneze emoțiile, fiind foarte atenți la ce lecții le oferă în acest sens școala și ce lecții vin din partea familiei, cât din procesul de învățământ este bazat pe stres și nu pe dorința de a învăța.

"Dacă nu o vom face vom continua să ne hrănim cu iluzia că școala îi pregătește pe copii pentru viață..." este mesajul transmis de profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel