Părintele Brexitului promite să schimbe radical politica Marii Britanii. Cum a reînviat politic Nigel Farage

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Nigel Farage, liderul partidului Reform UK, a obținut pentru prima dată un loc în Parlament Marii Britanii, câștigând în circumscripția Clacton după a opta încercare.

Victoria lui Farage a venit într-o seară în care partidul de extremă-dreapta a înregistrat, per-total, succese notabile, câștigând cinci locuri. Printre aceștia se numără și Lee Anderson, fost vicepreședinte al Partidului Conservator.

Richard Tice, președintele Reform UK, care a cedat locul pentru ca Farage, a câștigat circumscripția Lincolnshire Boston și Skegness. Rupert Lowe, fostul președinte al clubului de fotbal Southampton, a câștigat și el un loc în Great Yarmouth, o circumscripție deținută de Partidul Conservator încă din 2010.

Într-un discurs ținut după anunțarea victoriei sale, Farage a avertizat că partidul său va viza acum Partidul Laburist: „Venim după laburiști... să nu aveți nicio îndoială în acest sens.”

Farage s-a războit intens cu Partidul Conservator, în cadrul căruia a fost membru, declarând reporterilor: „Ei sunt literalmente o biserică largă care nu are o religie comună.”

Acesta a exclus posibilitatea de a colabora în parlament cu Partidul Conservator în sine, dar a deschis ușa pentru deputații conservatori să se alăture Reform UK.

Întrebat dacă vrea să devină prim-ministru, Farage a răspuns: „Orice se va întâmpla, se va întâmpla, și probabil până în 2029 această mișcare va găsi pe cineva mai tânăr și mai frumos decât mine.”

Nigel Farage a promis să „schimbe politica radical”

Nigel Farage, liderul Reform UK, a experimentat o primă conferință de presă în calitate de deputat, care a fost perturbată de șase protestatari ce l-au acuzat de rasism și de intenția de a vinde NHS-ul, scrie BBC.

Susținătorii Reform UK au reușit să îi înlăture pe protestatari unul câte unul, în timp ce Farage a sugerat că aceștia ar putea fi actori plătiți trimiși să îi saboteze planurile.

"Establishmentul politic este în stare de șoc în privința a ceea ce s-a întâmplat aseară cu aceste rezultate", a declarat Farage.

Revenind în politică activă și preluând conducerea Reform UK în iunie, Farage a promis să folosească platforma sa în Parlament pentru a "colabora cu oricine" în vederea îndeplinirii obiectivului său de lungă durată de a elimina sistemul electoral actual. El a subliniat că procentul de vot de 14% al partidului a adus doar 5 locuri în Parlament.

"De azi înainte, vom profesionaliza partidul, vom democratiza și vom elimina definitiv elementele dăunătoare care s-au strecurat în organizația noastră", a adăugat el.

Farage a respins orice posibilitate de a încheia un pact cu Partidul Conservator, afirmând că preferă să îl "lase să se dezintegreze". 

În timp ce își exprima punctul de vedere, Farage a primit un mesaj de felicitare din partea fostului președinte Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel