Părintele Calistrat: Când aveţi câte o greutate sau un necaz, spuneți următoarele cuvinte

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași, a explicat ce trebuie să facem când ne frământă ceva.

„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa:

Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”, a spus părintele Calistrat, potrivit ortodoxia.me.

 

Păcatul care nu poate fi iertat

„Este un păcat de neiertat?” l-a întrebat, la un moment dat, la Antena 3, Mihai Gâdea pe părintele Calistrat, un om iubit de credincioșii din întreaga Românie.

„Dumnezeu poate ierta absolut toate păcatele. (...) Singurul păcat de neiertat, ca să fim în acord cu Sfânta Scriptură, este păcatul evidenței împotriva aproapelui. Atunci când noi pricinuim necaz celui din jurul nostru - suferință, moarte, durere, întristare, scârbă -, și nu putem spune cuvântul iartă-mă sau cer iertare, atunci păstrăm în noi acea încărcătură de păcat", a spus părintele Calistrat.

 

Citește și: Vasile Ioana: Iată cuvintele de aur primite de la părinții români din Mănăstirea Vatoped, Muntele Athos, pentru creștini

Părintele Vasile Ioana a relatat, în cadrul predicii de la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o zi“, cuvinte de aur primite de la Mănăstirea Vatoped-Muntele Athos.

„Ne-au dat niște răspunsuri duhovnicești, dumnezeiești, pe care vi le ofer și vouă acum. Sunt niște strigăte ale părinților vatopedini către poporul credincios ortodox. Primul cuvânt l-am primit de la părintele Gavril, cel care traduce toate tele-sinaxele părintelui Efrem, și este următorul: 'Milostenia și harul'.

El ne-a spus așa: Avem nevoie de harul Lui Dumnezeu. Suntem foarte căzuți. Poate că uneori nu avem timp să ne rugăm, poate că suntem ocupați de foarte multe treburi. Poate că nu avem timp să practicăm credința așa cum ne-am dori. Cea mai mare pogorâre a Harului Dumnezeiesc este când faci milostenie. Din acest motiv, el spunea: să nu fie zi de la Dumnezeu în care să nu faci o milostenie. Prin milostenie vine harul peste tine. Nu sta fără să dai ceva de la tine. Dacă nu ai bănuți, dacă îți este greu să dai 10 lei la un sărman, dă cuvânt, îmbărbătează pe cineva, întărește pe cineva. Sună un prieten care are probleme. Fii tu darul Lui Dumnezeu pentru cel care are nevoie”, a spus părintele Vasile Ioana. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel