Părinții români sunt medicii propriilor copii - STUDIU

Peste jumătate din părinții din România administrează copiilor medicamente fără a consulta medicul. Cele mai frecvente afecţiuni tratate astfel sunt cele respiratorii şi cele digestive. Studiul a fost făcut în luna martie, pe un eşantion de 601 persoane, are o marjă de eroare de 4% şi arată ce percepţii au părinţii cu copii având vârste cuprinse între 2 şi 14 ani.

Autor: Patricia Bîea

Printre riscurile pe care le aduce automedicaţia se numără creşterea rezistenţei organismului la unele medicamente, în special antibiotice, supradozarea, creşteri ale ritmului cardiac sau mascarea altor afecţiuni. Prea puţini dintre părinţi ştiu, însă, că aspirina agresează stomacul copiilor sau că paracetamolul, administrat pe termen lung sau supradozat, e şi mai periculos, afectând celula hepatică.

Pentru a preveni astfel de cazuri, Ministerul Sănătății a decis să demareze campania "Medicamentele nu sunt bomboane". Asta și pentru că studiul a arătat că cele frecvent administrate sunt vitaminele şi suplimentele alimentare, antitusivele, antipireticele, analgezicele, decongestionantele nazale şi antibioticele. O responsabilitate în răspândirea acestei practici nerecomandabile o au şi unii medici, dar şi faptul că de multe ori părinţii apelează la Internet ca sursă de informare şi consultare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel