Dacă ți-e poftă de gustosul parizer de altădată, avem rețeta pentru tine. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 300 g carne porc (mușchi)
- 200 g piept de pui
- 4 ouă
- 100 g griș
- 75 ml ulei de măsline
- 1/2 linguriță piper
- 1/2 linguriță boia dulce
- puțină sare
- 2-3 căței de usturoi
- opțional: măsline, ardei, folie alimentară, sfoară pentru legat
Vezi și: Prăjitura Măgura de casă. Rețeta simplă: Iese pufoasă și aromată
Prăjitură pufoasă cu căpșune, rețeta ieftină. Rămâi cu bani frumoși în buzunar și un desert delicios
Cum se prepară
Carnea de pui şi de porc se spala bine sub jet de apă rece, şi se înlătură eventualele rămăşiţe de oase, toate nervurile, apoi se lăsă puţin la scurs şi se toacă în cubuleţe foarte mici. Se adaugă carnea într-un blender şi se mixeazaă compoziția cu blenderul până se obține o cremă foarte fină, potrivit gustoase.net.
Peste pasta de carne se pune grișul, usturoiul dat pe razătoarea mică, ouăle, uleiul de măsline, condimentele şi sărea. Se amesteca foarte bine pană se obţine o pastă perfect omogena. Pentru asamblarea prizerului se suprapun două bucăți de folie alimentară din plastic și se așează pe blatul de lucru.
Se pune cu grijă compoziția și se rulează strâns, apoi se țin cu atenţie marginile până se obține un baton compact. Se face nod la fiecare capăt cu o sfoară, se taie surplusul de folie și se pune parizerul într-o oală cu apă rece. Se pune la fiert pe foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute.
Se scoate pe un platou, se lasă la răcit și se dă la frigider circa 2-3 ore. Apoi se poate felia. Opţional în pasta pentru parizer se poate adăuga şi măsline, ardei, ciuperci.
Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică
Pâine de casă pufoasă. Rețeta care nu are cum să nu-ți iasă
Și dacă vrei să încerci și un desert nou, avem pentru tine rețeta de gogoși libaneze
Ingrediente
- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).
Cum se prepară gogoșile libaneze
Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.
Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu