Parizer de casă. Cum se prepară: Rețeta senzațională

Sursa foto: Facebook Sara Maria AdeLina
Sursa foto: Facebook Sara Maria AdeLina

Dacă ți-e poftă de gustosul parizer de altădată, avem rețeta pentru tine. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 300 g carne porc (mușchi)

- 200 g piept de pui

- 4 ouă

- 100 g griș

- 75 ml ulei de măsline

- 1/2 linguriță piper

- 1/2 linguriță boia dulce

- puțină sare

- 2-3 căței de usturoi

- opțional: măsline, ardei, folie alimentară, sfoară pentru legat   

Vezi și: Prăjitura Măgura de casă. Rețeta simplă: Iese pufoasă și aromată

Prăjitură pufoasă cu căpșune, rețeta ieftină. Rămâi cu bani frumoși în buzunar și un desert delicios

Cum se prepară

Carnea de pui şi de porc se spala bine sub jet de apă rece, şi se înlătură eventualele rămăşiţe de oase, toate nervurile, apoi se lăsă puţin la scurs şi se toacă în cubuleţe foarte mici. Se adaugă carnea într-un blender  şi se mixeazaă compoziția cu blenderul până se obține o cremă foarte fină, potrivit gustoase.net.

Peste pasta de carne se pune grișul, usturoiul dat pe razătoarea mică,  ouăle, uleiul de măsline, condimentele şi sărea. Se amesteca foarte bine pană se obţine o pastă perfect omogena. Pentru asamblarea prizerului se suprapun două bucăți de folie alimentară din plastic și se așează pe blatul de lucru.

Se pune cu grijă compoziția și se rulează strâns, apoi se țin cu atenţie marginile până se obține un baton compact. Se face nod la fiecare capăt cu o sfoară, se taie surplusul de folie și se pune parizerul într-o oală cu apă rece. Se pune la fiert pe foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute.

Se scoate pe un platou, se lasă la răcit și se dă la frigider circa 2-3 ore. Apoi se poate felia. Opţional în pasta pentru parizer se poate adăuga şi măsline, ardei, ciuperci.

Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Pâine de casă pufoasă. Rețeta care nu are cum să nu-ți iasă

Și dacă vrei să încerci și un desert nou, avem pentru tine rețeta de gogoși libaneze

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Cum se prepară gogoșile libaneze

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel