Pârjoalele bucovinene servite alături de o porție de piure reprezintă un fel de mâncare ușor de preparat și foarte gustos. Numai bun pentru weekend, cand nu ai chef de stat în bucătărie prea mult.
Ingrediente
500 g carne de porc
miezul de la 2 felii de pâine înmuiate în lapte și stoarse
2 ouă
1 cartof
5-6 caței de usturoi
1 ceapă medie,
150 g unt pentru prăjit
2 linguri de mărar și pătrunjel fin tocate
sare, piper
Vezi și: Ciorbă de os cu zeamă de varză, rețetă. Nu ai cum să o refuzi!
Pârjoale bucovinene cu piure. Se trece carnea prin mașina de tocat de două ori, adăugându-se a doua oară miezul de pâine și verdeața. Se pune tocătura într-un vas, se adaugă ouăle, cartoful curățat și ras fin pe răzătoare, sarea și piperul și se amestecă bine, scrie retetemerisor.ro.
Pârjoale bucovinene cu piure. Deasupra se mai pune ceapa tocată și călită, alături de cățeii de usturoi tăiați în bucăți mărunte și se amestecă din nou, până se omogenizează tocătura. Se ia cu o lingură de lemn bucăți de compozitie, apoi se turtește fiecare pârjoală până are o grosime de 1-2 degete.
Pârjoale bucovinene cu piure. Într-o tigaie se încinge untul, se pun pârjoalele și se rumenesc bine pe ambele părți, după care se scot cu o paletă găurită și se pun într-o tavă încălzită. Pârjoalele se servesc calde, cu piure de cartofi sau cartofi noi fierți și opăriți cu unt.
Vezi și: Clătite a la Ana Lugojana. Rețeta veche din Banat cu aromă savuroasă
Pastramă de oaie. Cum se prepară. Cea mai bună metodă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu