Pârjoale pufoase și suculente. Cea mai bună rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Aceste pârjoale pufoase și suculente te vor cuceri de la prima îmbucătură. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor delicioasă, poți încerca rețeta pe care ți-o propunem.

Publicitate

Ingrediente

– 500 g de carne tocată

– 200 g de pâine

– 90 g de ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 lingurițe de sare

– 1 linguriță de piper negru măcinat

– 100 ml de apă

– 2-3 linguri de făină cernută

Vezi și: Chiftele grecești cu sos de roșii. Rețeta fenomenală de duminică

Cum se prepară

Începeți cu pâinea: tăiați 4-5 felii de pâine, îndepărtați-le crusta și înmuiați-le într-un bol mai adânc cu apă. Când feliile de pâine se vor înmuia complet, stoarceți-le ușor. Ar trebui să obțineți 200 g de pâine înmuiată, potrivit bucatarul.eu. Țineți minte regula principală – în mod ideal, cantitatea de pâinea stoarsă trebuie să constituie 40% din cantitatea de carne tocată.

Tocați carnea într-un bol aparte, folosind mașina de tocat. Apoi tocați ceapa, usturoiul (preventiv curățat) și pâinea înmuiată. Potriviți ingredientele din bol cu sare și piper negru măcinat, apoi turnați 100 ml de apă. Amestecați și bateți tocătura cu ea de bol, de 5-10 ori ca să se omogenizeze bine.

Formați pârjoalele: înmuiați mâinile în apă, luați puțină carne tocată, frământați-o bine în mâini, apoi aruncați-o dintr-o palmă în alta de 2-3 ori, formați o bilă apoi turtiți-o puțin, modelând o pârjoală rotundă sau alungită. Aranjați pârjoalele pe un fund sau farfurie, ușor umezită. Puneți într-o farfurie făina cernută. Treceți pârjoalele prin făină. Prăjiți pârjoalele într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, la foc mediu, pe ambele părți până vor fi gata. Așezați pârjoalele apetisante pe o farfurie. Serviți deliciul savuros alături de un piureu de cartofi cu mare plăcere.

BONUS: Chiftele pane. Rețeta de "Kadinbudu kofte" dintr-o carte de bucate din Bodrum

Ingrediente

350 gr carne tocată de vită (sau mixtă vita+miel)
1 ceapă medie
45 gr orez (cu bob rotund)
1/4 linguriţa chimion (cumin) măcinat
1/4 linguriţa pul biber (sau după gust)
1/2 linguriţă sare
piper negru
câteva fire de pătrunjel
2 ouă
3 linguri făină
2 linguri ulei

Cum se prepară

Ceapa se toacă mărunt. Carnea se împarte în două. Orezul se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. În uleiul încins se căleşte ceapa până se înmoaie bine de tot, potrivit e-retete.ro. Se adaugă jumătate din carnea tocată şi se prăjeşte la foc iute până-şi schimbă culoarea şi se evaporă tot sucul pe care-l lasă. Se adaugă sarea, chimionul, pul biber şi piper negru măcinat.

Lângă carnea tocată rămasă se pune orezul, carnea sotată cu ceapă, pătrunjelul tocat şi un gălbenuş de ou. Se lasă să se răcorească bine de tot şi doar apoi se amestecă timp de 5 minute. Se dă amestecul de chiftele la frigider minim 30 minute. Umeziţi-vă mâinile cu apă rece. Luaţi amestec de chiftele cât un ou şi aplatizaţi-le (cam la 1 cm grosime), dându-le forma uşor ovală. Bateţi oul şi albuşul rămas într-o farfurie largă. Puneţi făina în altă farfurie largă.

Într-o tigaie largă încingeţi ulei cam de 3 mm. Daţi focul la mediu spre mic.Treceţi fiecare chiftea prin făină, scuturaţi uşor excesul şi apoi treceţi-le prin ou. Aşezaţi chiftelele în tigaie, la distanţă unele de altele, şi prăjiţi-le 2 minute jumătate pe fiecare parte (până se rumenesc plăcut). Scoateţi chiftelele pe şerveţele de hârtie să se scurgă de grăsime. Sunt bune calde sau reci. Se servesc cu cartofi natur şi o salată proaspătă. Sunt bune şi cu murături. 

Vezi și: Chifteluțe pufoase turcești. Rețeta savuroasă. O vei repeta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel