CCR discută astăzi despre obiecția de neconstituționalitate formulată de președintele Klaus Iohannis la modificările aduse legii prin care parlamentarii pot fi comerciant persoană fizică.
UPDATE:
Curtea Constituţională a României a amânat miercuri, pentru data de 6 martie, luarea unei decizii în cazul sesizării preşedintelui Klaus Iohannis.
-------
PARLAMENTAR COMERCIANT. CCR, decizie Pe ordinea de zi a şedinţei de plen a CCR se află obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, obiecţie formulată de preşedintele României.
PARLAMENTAR COMERCIANT. CCR, decizie În 18 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 161/2003.
[citeste si]
PARLAMENTAR COMERCIANT. CCR, decizie Legea a fost transmisă la promulgare în 30 decembrie și are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean cu calitatea de comerciant persoană fizică.
Legea, în ședință comună, susține Klaus Iohannis
PARLAMENTAR COMERCIANT. CCR, decizie Președintele sublinia că, având în vedere că se reglementează într-o materie ce ţine de statutul deputaţilor şi al senatorilor, această prevedere ar fi trebuit adoptată în şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului. El indica faptul că legea a fost respinsă de Senat, iar apoi a fost adoptată de Camera Deputaţilor, precizând că astfel a fost încălcată Legea fundamentală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News