Parlamentare 2024. Deciziile BEJ de respingere a candidaturilor AUR, anulate de Tribunalul Bistrița Năsăud

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la pronunțare.

Citește și: Parlamentare 2024 Bistrița-Năsăud - PSD, PNL, USR, AUR și UDMR

Tribunalul Bistrița-Năsăud a anulat, luni, deciziile Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr.6 de respingere a candidaturilor AUR pentru alegerile parlamentare, în urma contestației depuse de acest partid, potrivit informațiilor postate pe portalul instanțelor de judecată.

”Admite contestația formulată de contestatorul P AUR în contradictoriu cu intimatul BECJ nr. 6 BN, împotriva Deciziei nr. 19/17.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud privind respingerea candidaturilor propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Camera Deputaților din anul 2024 și a Deciziei nr. 20/17.10.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud privind respingerea candidaturilor propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Senat din anul 2024, anulează deciziile menționate și în consecință: admite candidaturile propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Senat din anul 2024, respectiv: 1. CD 2. IG 3. JT 4. MF; admite candidaturile propuse de Alianța pentru Unirea Românilor la alegerile pentru Camera Deputaților din anul 2024, respectiv: 1. BTN 2. MIV 3. OP 4. BLF 5. OAT 6. IAM 7. RSV”, se arată în decizia Tribunalului.

BEJ a respins listele de candidați ale AUR pentru parlamentare, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, motivând faptul că lipsește semnătura președintelui Consiliului Național de Conducere, Claudiu Târziu, după cum este specificat în statutul partidului.

”În situația de față, statutul partidului prevede expres la articolul 51, alin 3, litera f că propunerile de candidați se fac sub semnătura a două persoane, respectiv președintele partidului și președintele Consiliului Național de Conducere.

Examinând propunerile de candidați, se constată că acestea au fost făcute doar sub semnătura președintelui partidului, lipsind semnătura președintelui CNC, sens în care se reține că nu este îndeplinită condiția premisă prevăzută de art. 52 alin 8 din legea nr. 208/2015.

Constatând, în urma analizei dosarelor de candidatură depuse de Alianța pentru Unirea Românilor, înregistrate la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud sub nr. 86 din data de 16.10.2024, că nu a fost îndeplinită condiția prevăzută de art. 52 alin 8 din legea nr. 208/2015, restul condițiilor fiind îndeplinite”, se arată în decizia dată astăzi de BEJ, potrivit presei locale.

Decizia instanței, contestabilă în 48 de ore

Decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în apel în termen de 48 de ore de la pronunțare, la Curtea de Apel Cluj, conform Agerpres.

Pe 17 octombrie a fost termenul limită pentru depunerea listelor de candidați și a candidaturilor independente pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale, iar pe 19 octombrie este termenul limită pentru admiterea sau respingerea candidaturilor pentru Senat și Camera Deputaților în circumscripțiile electorale din țară, potrivit calendarului făcut public de BEC.

Pe data de 28 octombrie se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripțiile electorale din țară, iar pe 1 noiembrie începe campania electorală.



Reamintim că sâmbătă, 19 octombrie, AUR a organizat, în municipiul Bistrița, un miting de protest față de deciziile BEJ, la care au participat peste 2.000 de membri și simpatizanți din întreaga țară, cărora li s-au alăturat președintele AUR, George Simion, și cofondatorul partidului, Claudiu Târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel