Parlamentarii și-au mărit termenul de contestare a unui raport ANI

Termenul în care raportul ANI privind o situație de incompatibitate poate fi contestat de către cel vizat crește de la 15 la 45 de zile. Comisia parlamentară pentru statutul senatorilor şi deputaţilor a operat, miercuri, modificările propuse la raportul iniţial asupra Statutului parlamentarilor, fiind majorat termenul în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a anunţat că termenul de 45 de zile pentru contestarea raportului ANI a fost instituit printr-un caracter derogatoriu de la Legea ANI, doar în cazul parlamentarilor.

 Chiuariu a precizat că, după expirarea termenului de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta raportul ANI privind situaţia de incompatibilitate, senatorul sau deputatul îşi va pierde mandatul în situaţia în care nu contestă în instanţă raportul ANI. El a mai menţionat că în procedura de comunicare a raportului a fost introdusă şi prevederea ca documentul să fie tranmis de către ANI Camerei din care parlamentarul face parte, iar în situaţia în care acesta refuză să ia la cunoştinţă raportul, va fi făcut un anunţ în plenul Camerei respective a Parlamentului.

 Începând cu data luării la cunoştinţă a raportului ANI sau cu anunţul în plenul Camerei respective curge termenul de 45 de zile pentru contestarea raportului ANI în instanţă, a mai explicat senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel