EXCLUSIV  Parlamentarii sunt cu ochii pe păcănele. Noi restricţii în industria jocurilor de noroc. Vlad Soare: E un concurs între partidele politice. De aici a început această isterie!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Vlad Soare crede că toată febra noilor reglementări legislative din zona industriei jocurilor de noroc nu este decât un concurs între partidele politice.

Președintele Fedbet, Vlad Soare, a vorbit la DC News despre cum e afectată industria jocurilor de noroc de noile proiecte legislative care, se pare, vin  "să schimbe regula jocului."

"Pare că e un concurs între partidele politice. Evident, lucrurile pleacă de la nişte situaţii, care au şi apărut în presă, multe dintre ele exagerate, multe dintre ele bazate doar pe simple percepţii şi care nu au la bază nişte date, nişte studii pe care să le fi făcut statul sau măcar nişte organizaţii care să ne arate exact care e dimensiunea problemei. Dar, cumva, oamenii noştri politici ştiu că există o problemă pe care fiecare o defineşte cum consideră şi de aici a început toată această isterie împotriva industriei de jocuri de noroc. În sensul în care a fost întâi un proiect, după care un alt partid şi-a dorit să vină şi el cu un proiect şi-apoi a venit şi celălalt partid cu un alt proiect. Şi acum este un concurs între cel puţin trei partide.

Pentru că există trei mari aşa zise probleme pe care le identifică oamenii politici faţă de industria de jocuri de noroc. O problemă ar fi, chipurile, prezenţa minorilor în săli, numai că aceasta nu este o problemă atât de mare pe cât aţi crede. Pentru că minorii nu au voie în săli nici astăzi. Este o reglementare în sensul ăsta, iar operatorul, dacă este prins cu minori în săli, riscă suspendarea licenţei. Aşa că dacă nu vrem minori în săli trebuie să extindem capacitatea ONJN, nu trebuie să venim cu o lege care să spună acelaşi lucru.

A doua chestiune, prezenţa reclamelor. Şi alta, dependenţa, unde nu avem niciun studiu. Noi avem nişte cifre parlamentarii au venit cu alte cifre, se spunea în expunerea de motive că sunt 400 000 de dependenţi, 40% dintre ei au încercat să se sinucidă, 30% dintre minori au jucat la jocurile de noroc... cifre care ne-au speriat şi pe noi. Am făcut şi noi o adresă la aceeaşi asociaţie de unde au luat studiul şi am cerut să ni-l furnizeze şi nouă. Răspunsul şocant pentru noi a fost că acest studiu nu există!" a spus Vlad Soare în emisiune.

Reamintim că sunt, în acest moment, 7 proiecte legislative în Parlament care vizează domeniul jocurilor de noroc. Unele fac referire la interzicerea publicităţii, în timp ce altele se referă la restricţii privind distanţa sălilor de jocuri faţă de diferite obiective, fie ele de învăţământ, ori culturale sau financiare. 

Reprezentanţii industriei jocurilor de noroc spun că impunerea unei distanţe de 300 metri faţă de şcoli şi alte instituţii ar însemna închiderea a aproximativ 90% dintre locaţii, dar şi o gaură la buget de peste 1,6 miliarde de euro. 

Totodată, interzicerea totale a publicității ar însemna bani mai puțini către media, către sport. 

Emisiunea completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel