Parlamentul Olandei interzice sacrificiul ritual de animale

24848-805-536
24848-805-536

Parlamentul olandez a aprobat, în ciuda împotrivirii organizaţiilor musulmane şi evreieşti, o lege de interzicere a sacrificiului ritual de animale, informează Iniţiativa legii, prezentată de către Partidul pentru animale (2 locuri în Parlament), a fost dezbătută în plen, timp de câteva luni, cu grupuri care au susţinut că propunerea a fost contrară dreptului constituţional care protejează libertatea religioasă.

În cele din urmă , s-a ajuns la un acord, datorită unui amendament care permite organizaţiilor de musulmani şi evrei să realizeze sacrificiul ritual doar în cazul în care se poate dovedi ştiinţific că, în fiecare caz, metoda folosită provoacă mai puţină durere animalelor, decât formele de sacrificare, utilizate în mod normal.

Partidele creştine au făcut presiuni pentru ca judecătorii să răspundă la procedura pe care asociaţiile de evrei şi musulmani, au adus-o în instanţă.

În acest proces, organizaţiile religioase doresc ca judecătorii să se pronunţe cu privire la independenţa unui studiu realizat de Universitatea din Wageningen (Estul Olandei), în care era menţionat faptul că sacrificiul ritual provoacă o durere mai mare decât în cazul în care animalul se lasă inconştient înainte de a fi omorât.

Acest studiu a fost de mare importanţă pentru ca propunerea de lege să fie sprijinită de majoritatea  parlamentului.

Experţii afirmă că două milioane de animale sunt sacrificate ritual, anual, în Olanda.

Prin adoptarea acestei legi, Olanda se alătură Suediei, Norvegiei, Austriei, Estoniei şi Elveţiei, care au, de asemenea, legi ce interzic astfel de practici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel