Parlamentul, plen reunit pentru numirea unor membri ai BNR, CNA și ASF

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ședința din plenul reunit al Parlamentului este programată să înceapă la ora 15.00.

Plenul Parlamentulului se reunește, marți, pentru numirea unor noi membri în Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, în Consiliul Național al Audiovizualului și în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, urmând ca ședința să înceapă la ora 15.00.

Astfel, înainte de plenul reunit, candidații pentru aceste funcții vor fi audiați în comisiile parlamentare de buget, finanțe și, respectiv, de cultură.

Votul în plen pentru numirile membrilor în BNR, CNA și ASF va fi secret cu buletine.

De asemenea, plenul va vacanta funcția de membru al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară deținută de Aura Socol, în urma demisiei acesteia.

Ce se mai află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi

Pe ordinea de zi a Parlamentului se mai află solicitările președintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea înființării pe teritoriul național a unei facilități de instruire în domeniul maritim pentru pregătirea personalului ucrainean și, respectiv, participării Armatei României la misiunea de Asistență de Securitate și instruire NATO-NSATU.

Totodată, la ședință vor fi și informările din partea președintelui Klaus Iohannis despre aprobarea tranzitării teritoriului național a echipamentelor și bunurilor materiale donate Ucrainei de către Suedia și, la solicitare, instruirea militarilor ucraineni, precum și aprobarea desfășurării activității de instruire și exerciții cu partenerul american, inclusiv prepoziționarea pe teritoriul României, pentru o perioadă de până la doi ani, a unui contingent american de forțe navale pentru operații speciale.

De asemenea, plenul Parlamentului mai discută și despre modificări în grupuri de prietenie și delegații permanente, precum și în Comisiile de control al SRI și SIE.

Cu acest prilej, Gabriel-Toma-Nicolae-Constantin Zamfirescu va depune jurământul, fiind numit membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității prin Hotărârea Parlamentului României nr.6/2024, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel