Senatul României nu a încuviințat arestarea preventivă a senatorului PSD Marius Isăilă, acuzat de procurori de trafic de influență și fals în înscrisuri.
Cererea de arestare preventivă, aflată pe ordinea de zi a Senatului, a fost respinsă cu 104 voturi "împotrivă" și 15 "pentru".
"Am fost cooperant cu toate structurile de anchetă. Nu cer clemenţă, vreau doar ca faptele mele să fie judecate aşa cum sunt, nu cum vor cei de la DNA. Arestarea mea e cerută, în timp ce făptuitorul adevărat, fostul meu consilier, Cristian Ene, se plimbă liber şi nepăsător. Este o campanie orchestrată de DNA. El este un nimeni, nu este o persoană publică cum sunt eu", s-a apărat Isăilă, care a spus că se află într-un "moment crucial al existenţei sale şi o tensiune emoţională maximă".
Isăilă le-a cerut senatorilor să aibă încredere în el și i-a mulțumit mamei sale pentru că l-a crescut "așa frumos".
"Soarta mea ca politician şi ca om este în mâinile voastre. Vă rog, dragi colegi, să aveţi încredere că sunt nevinovat, subliniez, sunt nevinovat. Timpul vă va dovedi dacă este adevărat sau nu. Gândiţi-vă că oricând fiecare dintre dumneavoastră puteţi fi în această situaţie. Nu mi-este ruşine, nu am făcut nimic. Îi mulţumesc mamei mele, care este pe patul de moarte, că m-a crescut aşa frumos. Sunt mândru că sunt senator al României", a adăugat Isăilă.
Procurorii spun că solicitarea de arestare preventivă a lui Isăilă este justificată de faptul că au fost constatate "repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 – 2014), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor – prin folosirea/interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse urmare a traficării influenţei, modalitatea conspirată de a aborda discuţiile cu tematică infracţională (în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialog în şoaptă însoţit de gestică), precum şi încercările de a şterge urmele infracţiunilor prin redactarea unor contracte false care să creeze o altă aparenţă decât realitatea primirii unor sume de bani".
Anchetatorii susțin că, în 2012, Isăilă ar fi solicitat o mită de 200.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a controlului ANAF, el fiind la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor. Actualul senator PSD, alături de consilierul său Ştefan Cristian Ene, ar fi primit 180.000 de euro, în vreme ce un intermediar al mitei a obţinut 20.000 de euro din suma totală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci