Partenerul joacă prea mult jocuri video iar tu te simți neglijată? Iată ce trebuie să faci

Fotografie de la ANTONI SHKRABA production/ Pexels
Fotografie de la ANTONI SHKRABA production/ Pexels

Este normal ca bărbații să se bucure să petreacă timpul cu jocurile video. Problema apare atunci când relația de cuplu este neglijată și singurele ore libere sunt dedicate activității menționate mai sus. 

Jocurile video se remarcă ca o sursă puternică de divertisment și chiar pot oferi beneficii psihologice în unele cazuri. Mai multe cupluri, de fapt, împărtășesc o pasiune pentru jocurile video.

Însă când pasiunea pentru jocurile video devine principala activitate a unuia dintre parteneri, relația se rupe. În loc să se minimizeze impactul pe care jocurile video îl pot avea asupra relației, este o realitate care necesită interes și înțelegere, scrie publicația La Mente.

Este posibil să ajungeți la o înțelegere cu partenerul, cum să stabiliți un timp maxim de alocat jocurilor video și apoi să desfășurați o activitate împreună: vizionarea unui serial, ieșirea la cină, etc... 

Însă atunci când această atitudine se repetă zi de zi și nu există schimbări, este obișnuit să experimentăm o serie de realități psiho-emoționale:

  • Te simți ignorată.
  • Începi să te întrebi dacă pentru partenerul tău este mai importantă consola decât tine.
  • Nu te simți apreciată sau iubită, etc...

Partenerul nu se oprește din jocurile video: suferă de o dependență?

Un studiu realizat la Universitatea din Londra arată că, atunci când partenerul nu se poate opri din jocurile video, există posibilitatea ca aceasta să fie o tulburare gravă de sănătate mintală care poate fi identificată astfel:

  • Persoana pare mai fericită când joacă jocuri video decât când face orice altă activitate.
  • Se izolează și încetează să mai continue alte activități. 
  • Își petrece cea mai mare parte a timpului jucând jocuri video.
  • Ea își neglijează responsabilitățile: treburile casnice, îngrijirea partenerului ei, copii, animalele de companie, mâncarea în timp ce se joacă, etc.
  • Joacă și noaptea.
  • Când li se cere să nu se mai joace și să petreacă timp împreună sau să facă alte activități, se enervează.
  • Chiar și familia și prietenii se plâng de prea mult timp petrecut jucând jocuri video.
  • El susține că va juca doar câteva minute sau o jumătate de oră, dar în cele din urmă devin ore.

Ce să fac?

Dacă partenerul evidențiază această realitate, este important să caute ajutor psihologic.

Acesta nu este comportamentul exclusiv al adolescenților cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Dependența de jocuri video afectează și populația adultă și au un impact puternic asupra relațiilor de familie și de cuplu.

Este esențial să ajungeți la un acord privind timpul de joc. Trebuie să-i respecți, să te dedici relației și să poți duce o viață normală în care să dedici ore întregi multor sarcini în afara unui ecran.

În cazul în care persoana nu este dispusă să facă compromisuri, va fi necesar să se ia în considerare dacă se merită să luptați pentru a menține relația. Acestea sunt, fără îndoială, situații care apar cu frecvență mare și trebuie luate în considerare.

 

Citește și:

Antrenamentul prin jocuri video îţi îmbunătăţesc logica, memoria şi viteza de reacţie

Jocurile video ar putea avea o influență pozitivă asupra capacității unei persoane de a lua decizii, precum și creșterea activității în anumite regiuni ale creierului. Acest lucru este conform unui studiu recent care a efectuat scanări prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) asupra jucătorilor care își îndeplinesc sarcinile și a găsit diferențe notabile în comparație cu creierul oamenilor care nu erau prea interesați de jocuri, scrie Science Direct.

O mare parte din cercetările legate de jocurile frecvente s-au concentrat pe violență, dar s-a făcut puțin în căutarea unor schimbări cognitive pozitive. Acestea ar putea apărea din faptul că jocul prin însăși natura sa implică citirea și reacția la o gamă largă de stimuli, necesitând adesea o luare rapidă a deciziilor pentru a rezolva provocările. Pentru a afla dacă sau cum jocul video ar fi influențat creierul jucătorilor, un nou studiu, publicat pentru Neuroimage, a fost efectuat pe jucători și non-jucători. În timpul testării, participanții au fost rugați să finalizeze sarcini, astfel încât timpul de reacție, luarea deciziilor și activitatea creierului să poată fi evaluate. În scopul studiului... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel