2024 se anunţă un an electoral încins, cu patru rânduri de alegeri extrem de importante. La parlamentare, însă, un partid ar putea fi împiedicat în timpul cursei de justiţie.
Concret, legitimitatea conducerii PMP este dezbătută în instanţă. Cristian Diaconescu a contestat alegerile interne, în urma cărora Eugen Tomac a fost ales preşedinte al formaţiunii. Sociologul Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au dezbătut acest subiect la Nod în Papură.
"PMP ar putea să intre în Parlament, dar are probleme de legitimitate a conducerii. E o dispută în justiţie. Momentan i-au blocat", a declarat Val Vâlcu.
"Nu e niciunul dintre liderii de acolo de care să spui că e vreo lumină sau că aduce nu ştiu ce şanse", a spus Bulai.
Iată dialogul celor doi mai jos.
Val Vâlcu: Tomac şi-a făcut imagine. Au vreo 3000 şi ceva de aleşi locali. Deci e un partid important.
Alfred Bulai: Evident. Este moştenirea lui Băsescu, care a făcut un partid. A fost o filozofie foarte utilă la Băsescu. Nu ştiu de când a descoperit-o. Pe ideea că un partid trebuie să treacă prin filtrul alegerilor locale. El când a ajuns şef de partid, acum 20 şi ceva de ani, după Roman, le-a spus clar tuturor că nu e nimeni pe nicio listă, decât dacă vor candida toţi la locale. După aia, îi trimite la Parlament. Din punctul ăsta de vedere, da, au avut acest ascendent şi la PMP. Dar în afară de dl Tomac, mai ştii pe cineva? Tu ca presă poate, dar cetăţeanul... Pentru locale nu îmi fac griji că nu vor reuşi nişte victorii.
Val Vâlcu: Problemele sunt în justiţie. A contestat Diaconescu, se ceartă cu partidul.
Alfred Bulai: S-a întâmplat ceva destul de dubios acolo.
Val Vâlcu: Dubioasă este manevra justiţiei. Practic, justiţia interferează actul politic. Ar trebui să dea o decizie într-un interval rezonabil. La fel strică şi actul economic, cu procese care ţin 7-8 ani. Aşa cu chestia asta. De 2-3 ani se târâie procesul ăsta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News