Partidul Comunist austriac, pe locul doi la alegerile din Salzburg 

/ Foto: Pixabay
/ Foto: Pixabay

Surpriză de proporții la alegerile din Salzburg, Austria: comuniștii au ieșit pe locul doi. 

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) a obținut un număr de voturi neașteptat de mare în alegerile municipale de la Salzburg, urcând de la coada clasamentului național din 2019 (atunci când a obținut 1% din voturi) pe locul al doilea, duminică.

Potrivit datelor preliminare, KPOe Plus a obținut 23% din voturile pentru Consiliul Municipal, aproape de Partidul Social-Democrat (SPOe), care a obținut 26%. Acest rezultat reprezintă o creștere masivă,  față de rezultatele obținute în 2019.

Urmează turul doi. Partidul lui Nehammer, scădere importantă

În cursa pentru primăria Salzburgului, ierarhia este similară, cu candidatul social-democrat în frunte cu 30%, urmat de cel comunist cu 28%. Cei doi se vor confrunta în turul doi al alegerilor. 

KPOe Plus, un partid minoritar fără reprezentare în parlamentul național austriac, se află prezent doar în două din cele nouă parlamente regionale ale Austriei.

În ceea ce privește Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, care formează o majoritate locală în Salzburg împreună cu social-democrații, acesta a înregistrat o scădere semnificativă, obținând doar 20% din voturi conform acelorași rezultate preliminare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel