Partidul Libertăţii din Austria promite să confirme votul de la europarlamentare şi la alegerile parlamentare

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Partidul Libertăţii din Austria, de extremă dreapta, a câştigat alegerile europarlamentare din această ţară, cu 27%, şi promite să confirme acest rezultat şi la alegerile parlamentare care vor fi organizate tot în acest an. 

După ce secţiile de votare s-au închis la ora 5, ora Austriei, exit poll-urile au arătat că Partidul Libertăţii a câştigat alegerile europarlamentare în Austria, cu 27%. Conservatorii de la Partidul Popular au fost cotaţi cu 23,5% dintre voturi. 

"Este un proces electoral bazat pe o reformă pozitivă critică, iar acum vrem să ducem această reformă pozitivă şi în alegerile parlamentare. Un scrutin îl înfluenţează pe celălalt", transmite Harald Wilimsky, candidatul principal al FPO, conform Reuters.

Votul pentru alegerile parlamentare din Austria este aşteptat să aibă loc pe 29 septembrie.  În ciuda faptului că Austria este o ţară mică şi are doar 20 de locuri în Parlamentul European, alegerile europarlamentare reprezintă o repetiţie pentru alegerile parlamentare interne, iar sondajele arată că FPO are un avans considerabil în această cursă. 

FPO, partid care promovează politici anti-imigraţie, este foarte critic la adresa blocului comunitar, şi promite că îi va reduce puterea şi că va înjumătăţi bugetul Parlamentului European. De asemenea, FPO se opune transportului de armament către Ucraina, dar şi sancţiunilor dictate contra Rusiei. 

Rezultate finale în Austria 

Populiştii de dreapta au primit 25,5% din voturi, devansând Partidul Popular Austriac (OVP, conservator) al cancelarului Karl Nehammer, care a avut 24,7%, şi Partidul Social Democrat din Austria (SPO), cu 23,3%.

Cel mai afectat partid în aceste alegeri a fost OVP, care este în scădere cu aproape zece puncte procentuale faţă de alegerile europene din 2019, conform EFE.

Este pentru prima dată când populiştii de dreapta ajung pe primul loc la un scrutin naţional în Austria, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel