Partidul lui Laufer şi Coita, propuneri pentru reformarea Poliţiei Române

Platforma Social Liberală, partidul înfiinţat de Ilan Laufer şi Alex Coita, a anunţat o serie de soluţii pentru reformarea Poliţiei Române. 

Publicitate

"Cazul Caracal a fost un cutremur care a zguduit România. Ne-a arătat că statul român este incapabil să lupte cu structurile mafiote și că, de multe ori, nu reușește să garanteze siguranța cetățeanului. Un stat disfuncțional, un stat slab este un stat care ne pune viețile în pericol. Avem nevoie de o reformă urgentă și profundă a instituțiilor de forță pentru ca ororile de la Caracal să nu se mai repete niciodată.

În acest context, atât eu cât și colegii din PSL salutăm inițiativa ministrului de interne Marcel Vela de a demara reforma în administrație, concomitent cu restructurarea instituțiilor de forță din subordinea MAI. Am încredere că domnul ministru este conștient că are doar o singură șansă să pună lucrurile în ordine și că această misiune trebuie abordată cu toată seriozitatea. Fidelă principiului de a face politică prin proiecte și soluții, formațiunea noastră va contribui la formularea principiilor care vor guverna procesul de reformă", a scris Alex Coita pe Facebook. 

Soluţiile propuse de PSL

"Departamentul de Apărare și Ordine Publică din cadrul PSL a lansat o propunere privind aceste măsuri, în coordonarea Col. (R) Mihai Georgescu:

Este nevoie de o abordare cu totul nouă. Reforma în poliție trebuie realizată concomitent cu restructurarea administrației. România are nevoie de punerea în practică a celor 8 regiuni administrative, măsură care ar crește dramatic eficiența și coerența actului. Din același punct trebuie să pornească și reforma Poliției Române.

Propunem ca soluție următorul model: fiecare dintre cele 8 regiuni va fi condusă de un singur inspector-șef al MAI, care va coordona toate structurile de forță din subordinea Ministerului. Acestea din urmă vor fi reorganizate ca servicii (Serviciul Poliție, Serviciul Poliție de Frontieră, Serviciul IGSU). Astfel ar dispărea din schema actuală peste 90 de funcții de inspector-șef, peste 180 de funcții de inspector-șef adjunct și peste 400 funcții de șef serviciu). O astfel de restructurare ar duce la o reducere semnificativă a cheltuielilor de personal, ducând la o reformă reală în structurile MAI. La nivelul Ministerului este nevoie de maximum șase direcții generale (Direcția Generală Management Operațional, Direcția Generală Urgențe Medicale, Direcția Generală pentru Relația cu Instituțiile Prefectului, Direcția Generală a Poliției Române, Direcția Generală a Poliției de Frontieră și Direcția Generală IGSU).", a mai scris Coita. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel